ERP 2024

iOS 16 vraća Always-On mogućnost

Sa WWDC 2022 za nešto više od nedelju dana, pojavljuje se više detalja o tome šta bi Apple mogao da objavi na svojoj godišnjoj konferenciji za programere. Mnogi sugerišu da će kompanija imati dosta toga da podeli u vezi sa iOS 16, uključujući poboljšanja zaključanog ekrana. Navodi se da će sledeća verzija Apple-ovog mobilnog operativnog sistema uključivati pozadine sa mogućnostima poput vidžeta.

PCPress.rs Image

Apple odavno planira ovu funkcionalnost

Pored toga, iOS 16 će ​​navodno uključiti podršku za funkciju uvek uključenog ekrana koja će u početku biti ekskluzivna za model iPhone Pro sledeće generacije. Funkcionalnost bi omogućila tim uređajima da vam pokažu obaveštenja i druge informacije koje se mogu pogledati bez potrebe da u potpunosti probudite svoje ekrane. To je funkcija koja je dugo bila dostupna na mnogim Android telefonima, a Apple je navodno planirao da je doda na iPhone 13 prošle godine, ali je kasnije promenio svoje planove.

Takođe se navodi da će iOS 16 uključiti poboljšanja u načinu na koji operativni sistem upravlja multitaskingom i prozorima. Apple verovatno radi na načinu da dozvoli korisnicima iOS-a da promene veličinu prozora aplikacija. To je funkcija koja bi bila posebno korisna na iPad-u. Očekuje se da će kompanija dodati nove funkcije slične društvenim mrežama u okviru Messages-a. Srećom, nećemo morati dugo da čekamo da vidimo šta je Apple planirao za iOS 16. WWDC 2022 počinje 6. juna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: