BIZIT plus

iOS programer: Zanimanje koje garantuje uspešnu budućnost

Iz dana u dan iOS programeri menjaju svet oko nas – način na koji komuniciramo, radimo, učimo i provodimo slobodno vreme. Uz prava znanja i veštine i vi možete postati jedan od njih.ios

Savremeni svet, bez sumnje, funkcioniše uz pomoć mobilnih aplikacija. Široka primena softvera i pametnih uređaja u svakoj oblasti našeg života prouzrokuje neprekidan rast tržišta mobilnih aplikacija.

Zvanični dolazak kompanije Apple i njenih uređaja na domaće tržište otvorio je nove mogućnosti za iOS developere iz Srbije, ali i za one koji to žele da postanu. Važnost iOS‑a i ogroman potencijal koji iPhone, iPad i Apple Watch uređaji imaju na tržištu mobilnih aplikacija sigurno će dovesti do pravog buma iOS developera u Srbiji.

Zlatna iOS groznica

Razvoj mobilnih aplikacija za iOS uređaje i dalje je jedna od najbrže rastućih IT oblasti. Znanje programiranja na platformi iOS veoma je primenljivo i isplativo – bilo da samostalno razvijate aplikaciju ili koristite svoje znanje za realizaciju ideja u okviru neke organizacije.

Potražnja za programerima mobilnih aplikacija na domaćem tržištu porasla je za čak 325 odsto u poslednje tri godine, što je dovelo do toga da postoji veći broj radnih mesta od broja stručnih developera koji bi mogli da ih popune. iOS programeri nalaze se među najuspešnijim IT stručnjacima u regionu. Oni s lakoćom pronalaze odlično plaćene poslove i sarađuju s velikim domaćim i stranim klijentima.

Pročitajte i:  Neki korisnici Apple-a tvrde da su im misteriozno zaključan nalozi

Najbolja šansa za zaradu

iOS nije samo najpopularnija već i najisplativija platforma za razvoj mobilnih aplikacija. Podaci pokazuju da su iOS developeri do sada zaradili više od 25 milijardi dolara od prodaje mobilnih aplikacija. Međutim, to je samo početak. Predviđanja govore da će kompanija Apple samo u narednih 12 meseci isplatiti više od 10 milijardi dolara za aplikacije na App Store‑u.

Sa ekosistemom koji raste neverovatnom brzinom i novim inovativnim proizvodima koje će Apple predstaviti u budućnosti, šanse za zaradu od kreiranja iOS aplikacija biće još veće.

Pročitajte još: Zanimanja budućnosti: Šta će se tražiti?

Postanite iOS programer

Svako može postati programer za iOS platformu. Potrebno je samo da imate dobre ideje i steknete neophodne veštine.ITA_slika_za_tekst

Najpre treba da se upoznate sa alatima potrebnim za razvoj aplikacija, kao i s razvojnim okruženjem Xcode. Naučite Swift ‑ novi programski jezik kompanije Apple, sintaksu jezika Objective‑C i koncepte objektno orijentisanog programiranja. Savladajte osnovne principe dizajna za mobilne uređaje i za kreiranje modernog korisničkog interfejsa. U pravom okruženju i uz podršku iskusnih iOS programera, sve to možete postići za deset nedelja učenja.

Pročitajte i:  EU kažnjava Apple sa 539 miliona dolara kazne

Lakše i brže nego što mislite

Na intenzivnom programu za iOS Development na ITAcademy možete da steknete sva znanja koja su vam potrebna za izradu iOS aplikacija i tu stručnost kasnije odlično naplatite.

Nastavu možete pratiti tradicionalno, u najmodernije opremljenim Apple salama ili online, putem savremene platforme za učenje na daljinu. ITAcademy je autorizovani Apple Regional Training Center, a školovanje dodatno ispunjava i visoke standarde grupacije pet vodećih svetskih univerziteta. Predavanja su prevashodno orijentisana na praktičan rad. Jedini cilj je da po završetku budete spremni za samostalni rad. Bez obzira na to da li ste apsolutni početnik ili već imate iskustva s programiranjem, sa znanjem koje ćete steći na ITAcademy postaćete profesionalni iOS developer pred kojim je siguran uspeh.

Steknite znanja za uspešnu budućnost – upišite ITAcademy. Upisni rok je počeo.

www.it‑akademija.com

  • +381 (11) 7856 100
  • Cara Dušana 34,
  • 11 080 Zemun, Beograd

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

Facebook komentari: