iPhone 12 biće predstavljen 13. oktobra

Apple je poslao zvanične pozivnice za događaj koji će se održati 13. oktobra. Na njemu će biti zvanično predstavljen iPhone 12, kao i mnoštvo drugih proizvoda. Izveštaji ukazuju da će biti predstavljene dve verzije iPhone 12 Pro i dve verzije standardnog iPhone-a 12, što će biti najveći broj novih modela koje je kompanija predstavila u jednom potezu.

PCPress.rs Image

Četiri nova iPhone modela

Najmanji model telefona trebao bi da ima ekran od 5.4 inča, koji će se po veličini pozicionirati između originalnog iPhone Se modela i Se modela predstavljenog ove godine. Najveći telefon, iPhone 12 Pro imaće displej dijagonale 6.7 inča i biće najveći iPhone telefon do sada.

Ipak, najveći noviteti biće skriveni od očiju javnosti, jer će se nalaziti unutar predstavljenih modela. iPhone 12 serija će koristiti najnoviji čip A14 Bionic, koji bi trebao da donese unapređenje efikasnosti rada. Nezvanično se najavljuje da će svi novi modeli podržavati 5G, pri čemu će (verovatno) samo jedan model podržavati bržu, ali manje zastupljenu mmWave 5G tehnologiju.

Pročitajte i:  Apple ima velike ambicije u vezi AI

Za više detalja, ipak ćemo morati da sačekamo sledeću nedelju i zvaničnu prezentaciju na konferenciji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: