BIZIT plus

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere

Apple je najčešće činio značajne promene i poboljšanja zadnje kamere na iPhone telefonima sa svakom svojom novom generacijom. Shodno tome, nekako je prednja kamera ostala zanemarena tokom godina.

PCPress.rs Image

Oštriji fokus i bolji kvalitet slika

Međutim, novi iPhone 14, koji će verovatno biti predstavljen ove godine, donosi nove promene koje će se odnositi na prednju kameru. Prema izveštajima analitičara Ming-Chi Kuo-a, Apple ima nove dobavljače hardvera za prednju kameru.

Kompanije kao što su Cowell, Genius, Alps i Luxshare su kompanije koje će proizvoditi delove za prednju kameru na iPhone-u 14. Takođe, Kuo ima informacije o novim karakteristikama prednje kamere iPhone-a 14.

Kamera će imati autofokus, što će doprineti oštrijim fotografijama i generalno boljem kvalitetu slike. Takođe, kamera će imati sočivo sa 6 elemenata umesto sočiva sa 5 elemenata, što će takođe doprineti kvalitetu slike.

Prema izveštajima sajta 9to5Mac, prednja kamera iPhone-a 14 imaće veći otvor blende odnosno f/1.9. Poređenja radi iPhone 13 Pro ima prednju kameru sa otvorom blende f/2.2. Veći otvor blende omogući će bolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja.

Pročitajte i:  Apple sklopivi iPhone je odložen za 2027. godinu

Poslednja velika promena prednje kamere iPhone-a dogodila se 2019. godine. iPhone 11 Pro je objavljen sa kamerom od 12 megapiksela, u poređenju sa kamerom od 7 megapiksela koju je imao njegov prethodnik. Od tada, karakteristike prednje kamere uglavnom su ostale iste.

Takođe, vizuelno prednja kamera na iPhone-u 14 će verovatno biti prilično drugačija. Odnosno imaće urez u obliku pilule umesto zareza na kao prethodnom iPhone-u na vrhu ekrana.

iPhone 14 će biti dostupan u četiri različite verzije, sa dva obična modela i dva Pro modela. Prethodni izveštaji su ukazivali da će „Pro“ modeli biti znatno moćniji od „običnih“ modela, sa modulom glavne zadnje kamere od 48 megapiksela.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: