iPhone 15: Kako prevaranti kradu telefone

Poslednjih dana može da se pročita da prevaranti koriste problem s pregrevanjem iPhone 15 uređaja za krađu savršeno ispravnih telefona.

PCPress.rs Image

Problem pregrevanja iPhone 15 telefona nije izmišljotina, a prevaranti su našli način da ga iskoriste. Predstavljaju se kao veliki operateri, na primer Verizon, a kako bi korisnike ubedili da im vrate telefone koje se preterano greju.

Ovakve phishing kampanje nisu retkost, pa se prevaranti često imitiraju profile velikih kompanija kako bi zadobili poverenje. Iz Verizon-a kažu da nikada ne bi kontaktirali klijente telefonom kako bi rešili problem neispravnih uređaja. Isto verovatno važi i za druge kompanije.

PCPress.rs Image

Neki iPhone 15 uređaji se pregrevaju zbog softverske greške koja se aktivira kad se koriste aplikacije Instagram i Uber, a od početka oktobra se radi na ažuriranju za iOS 17 koje bi trebalo da reši ovaj problem. Prevaranti se trude da situaciju u međuvremenu iskoriste situaciju.

Nije ovo prva „iPhone 15“ prevara. Različite grupe su još u septembru pokušavale da iskoriste ushićenje ljubitelja iPhone 15 telefona, te ih namame da uređaje kupe pre lansiranja. Od žrtava su tražili da novac uplate unapred, cene su bile povoljnije od zvaničnih, a lopovima bi se nakon izvršene uplate gubio svaki trag.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple se obavezao za najmanje pet godina bezbednosnih update-ova za iPhone
SBB

Tagovi: , , ,