Ikotek

PC Press video: AI je samo alat i ništa više, Marko Louis

Kako je digitalna era promenila muzički biznis, da li je kompjuter ubio umetnički izraz u muzici, da li će ljudi postati vrlo brzo suvišni u kreativnoj industriji, su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Markom Luisom, muzičarom.

PCPress.rs Image

S obzirom da ove godine slavimo jubilej, deseti put za redom organizujemo BIZIT konferenciju, nakon završetka oficijelnog programa drugog dana za sve učesnike, Marko Louis će sa svojim bendom održati muzičku sesiju. Marko Stojanović Luis, poznat i kao Marko Luis (stilizovano: „Marko Louis“), srpski je kantautor i muzičar. Jedno je od šestoro dece pevača Ljubiše Stojanovića Luisa. Od malena se bavi muzikom, već sa pet godina je svirao udaraljke i bubnjeve. Išao je u muzičku školu pri Minhenskom konzervatorijumu. Sa sestrom Majom Novaković bio je u bendu Marakuja, izdali su dva albuma. U 13. godini odlučuje da se bavi sportom i nakon toga osam godina gradi svoju košarkašku karijeru. Igrao je za KK s.Oliver Vircburg. Godine 2007. se iz Nemačke preselio u Beograd, kako bi studirao dizajn zvuka na Fakultetu dramskih umetnosti. Pevanjem i sviranjem po kafićima počinje da se bavi kako bi finasirao studije. Singl Ćutaću iz 2021. godine privukao je veliku pažnju javnosti. Godine 2022. održao je turneju pod nazivom Freedom 2022. Za svoju muziku kaže da je miks soul muzike i hip hop ritmova, kao i uticaja iz afro kulture, a takođe i ukrasa sa Balkana, Bugarske, Indije i Irana. Sve to on naziva žanrom Balkan soul.

Pročitajte i:  Generacija Z i podkasti: Ljubavna veza izgrađena na poverenju

Ceo video intervju sa Markom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *