iPhone dobija prikaz procenat baterije na početnom ekranu

Peta beta verzija iOS 16 operativnog sistema donosi funkciju koja je nedostajala mnogim korisnicima iPhone-a a to je prikaz procenta baterije u statusnoj traci na vrhu ekrana.

PCPress.rs Image

Nova-stara opcija

Kada je objavljen iPhone X, 2017. godine, nije bilo prostora na ekranu za indikator statusa baterije. Apple ga je umesto toga postavio u traku sa obaveštenjima. Od tada indikator je ostao sakriven, osim na iPhone uređajima koji su imali dugme.

Sa najnovijom beta verzijom Apple-ovog iOS-a 16, procenat baterije biće prikazan kao broj unutar ikone baterije. Tako će biti ostavljeno dovoljno prostora za informacije o drugim opcijama kao što je signal i Wi-Fi status.

Ovo znači da ćete moći da vidite svoj tačan procenat bez prevlačenja nadole po ekranu. Takođe, ova opcija mogla bi biti korisna ako Apple na svom sledećem iPhone-u doda stalno uključen ekran. Tako ćete moći da proverite status baterije bez dodirivanja telefona.

Portparol Apple-a nije odmah rekao da li će procenat baterije stići do zvaničnog objavljivanja iOS-a 16. Ažuriranje je trenutno dostupno samo kao javna beta verzija. Novi softver za iPhone biće lansiran ove jeseni, verovatno u septembru kada se očekuje da će Apple objaviti iPhone 14.

Pročitajte i:  Apple iPhone 16 Pro ima tanji okvir ekrana

Za prikaz procenta baterije biće potrebna najnovija verzija iOS-a 16. Da bi ova opcija bila omogućena, otvorite podešavanja, zatim nađite opciju baterija i omogućite opciju procenat baterije.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,