BIZIT plus

Isporuke iPhone 14 odložene zbog korona virusa u Kini

Fabrika Foxconn radi sa „značajno smanjenim kapacitetom“.

PCPress.rs Image

 

Smanjeni kapaciteti u proizvodnji

Apple navodi da zbog ograničenja i problema usled korona virusa u Foxconn-ovoj primarnoj fabrici u Kini isporuke novih modela iPhone-a 14 će znatno kasniti. To znači da će kupci koji su naručili nove modele „čekati nešto duže da dobiju svoje nove proizvode“, navodi kompanija.

Ograničenja usled korona virusa privremeno su uticala na primarnu fabriku u kojoj se sklapaju novi modeli iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Fabrika koja se nalazi u Džengdžou u Kini radi sa znatno smanjenim kapacitetom.

„Kao što je to bio slučaj tokom pandemije, dajemo prioritet zdravlju i bezbednosti radnika u našem lancu snabdevanja. Postoji velika potražnja za modelima iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max“.

„Međutim, sada očekujemo dosta manje isporuke tih modela. Kupci će dosta duže čekati da dobiju svoje nove modele iPhone-a. Blisko sarađujemo sa našim dobavljačem kako bismo se vratili na normalne nivoe proizvodnje, istovremeno osiguravajući zdravlje i bezbednost svakog radnika“, navodi se u saopštenju kompanije.

Pročitajte i:  Kineska prodaja električnih vozila opala u januaru

Usporavanje proizvodnje i isporuka se i očekivalo nakon što je kineska vlada naredila jednonedeljno zatvaranje u oblasti u kojoj se nalazi fabrika Foxconn-a nakon izbijanja epidemije.

Akcija koju se sprovela vlada „COVID Zero“, utiče na fabriku koja proizvodi nove modele Apple-ovih pametnih telefona. Sve u svemu, proizvodnja iPhone-a mogla bi biti smanjena za 30 odsto, prema prethodnim izveštajima.

Lansiran u septembru, iPhone 14 je imao relativno malu nadogradnju u odnosu na prethodni model. Glavne promene su eliminacija ležišta za SIM karticu i Dynamic Island na iPhone 14 Pro. Trenutno vreme isporuke u Sjedinjenim Državama je oko 3 do 4 nedelje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: