ERP 2024

Istraživanja pokazuju da preko 50% tinejdžera koristi internet konstantno

Skoro polovina američkih tinejdžera kaže da koristi internet „skoro konstantno“, prema najnovijem istraživanju koje je obuhvatilo 1.316 tinejdžera. Procenat tinejdžera koji su prijavili skoro konstantan nivo prisustva na mreži bio je značajno veći u odnosu na istraživanje iz 2015. u kojem je samo oko četvrtine tinejdžera prijavilo taj nivo korišćenja interneta.

Istraživanja pokazuju da preko 50% tinejdžera koristi internet konstantno

Povećano korišćenje platformi koje se baziraju na video snimcima

Istraživanje je pokazalo da se platforme društvenih medija koje najčešće koriste tinejdžeri takođe menjaju, a platforme fokusirane na video kao što su YouTube i TikTok vode po popularnosti. Facebook više nije tako dominantna sila u životima američkih tinejdžera. Samo 32% američkih tinejdžera uzrasta od 13 do 17 godina kaže da sada koristi Facebook. To je manje u odnosu na 71% tinejdžera koji su rekli da koriste Facebook u istraživanju sprovedenom između 2014. i 2015. godine.

YouTube je posebno koristilo 95% tinejdžera, prema istraživanju, pri čemu je skoro 20% prijavilo skoro konstantno korišćenje platforme, što je čini najpopularnijom društvenom mrežom, a nakon nje sledi TikTok. Od tinejdžera koji su koristili TikTok, skoro četvrtina je prijavila skoro konstantnu upotrebu. Poslednjih godina, Facebook i Instagram su preduzeli korake kako bi nadmašili konkurenciju. Obe platforme su objavile funkcije koje repliciraju Snapchat-ovu prepoznatljivu funkciju Stories, koja korisnicima omogućava postavljanje sadržaja koji nestaje nakon 24 sata. Instagram je takođe predstavio opciju kratkog videa pod nazivom Reels da se takmiči sa TikTok-om.

Pročitajte i:  Kad notifikacije podsećaju na ono što želimo da zaboravimo

Meta je takođe bila pod svetlom istraživanja zbog uticaja koje njene usluge imaju na mlađe korisnike, posebno na tinejdžere. Iako je upotreba Facebook-a među tinejdžerima možda opala, ova starosna grupa je sve više na mreži. Ukupno, 97% ispitanih reklo je da svakodnevno koristi internet, u odnosu na 92% tinejdžera koji su izjavili da svakodnevno koriste internet u izveštaju iz 2015. godine.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,