PC Press Studio

IT u sigurnim rukama

Čime je firma IT4biz privukla brojne domaće kompanije i došla do tačke da održava preko 800 servera i hiljade radnih stanica?

shutterstock_116975170Domaća privatna kompanija za informatički inženjering i konsalting IT4biz pruža kompletan spektar IT usluga za mala i srednja preduzeća. Nudi i usluge projektovanja, implementacije i održavanja kompletne IT infrastrukture, distribuciju softvera i hardvera. Njeni inženjeri i IT stručnjaci s višegodišnjim iskustvom realizovali su i osnovna i napredna IT rešenja u mnogim domaćim i inostranim kompanijama – od državnih organai zdravstvenih institucija, proizvodnih i trgovinskih preduzeća do fakulteta i banaka.

Keep IT under control

Zahvaljujući svom širokom znanju, IT4biz stručni tim će  ponuditi niz predloga za realizaciju i unapređenje IT potreba kompanije, uz niže troškove i povećanu efikasnost. Imaju sve neophodne međunarodne sertifikate i kompetencije koji garantuju kvalitet i poverenje. Sa IT4biz timom na raspolaganju su i Microsoft i Linux platforme i njihova implementacija. Vodi se računa i o tome da svako implementirano rešenje bude dugoročno održivo i prilagodljivo, jer cilj kompanije IT4biz je strateško partnerstvo s klijentima. Ukoliko kompanija poseduje sopstvena IT rešenja, IT4biz će pomoći da se ona uspešno realizuju.

Ako IT4biz timu poverite održavanje IT infrastrukture, moći ćete nesmetano da se posvetite svojim primarnim poslovnim aktivnostima. Održavanje obuhvata preventivne i interventne mere, uz neprekidan nadzor 24/7 iz Network operation centra. Osim automatskog i neprekidnog nadzora, prevencija podrazumeva dovođenje kompletne infrastukture u optimalan režim rada i konfigurisanje bezbednosti i sigurnosti svih elemenata u mreži.

Intervencije na sistemu su moguće ili daljinskim pristupom računarskoj opremi ili dolaskom stručnog lica u ugovorenom vremenskom roku na lokaciju, spremnog i obučenog da problem efikasno otkloni. Dovoljno je reći da su velike kompanije kao što su Politika ad i Tenfore Europoint, koje u svom radu svakodnevno zavise od informacionih tehnologija, održavanje svojih IT sistema i mreže poverile kompaniji IT4biz. Pored održavanja, tu su i usluge implementacije LAN i VPN mreža, uz koje ide i kontrola Internet pristupa.

Virtuelizacija servera

Nije samo IT podrška i prepuštanje održavanja mreže IT4biz timu prilika za smanjenje troškova. To se može uraditi i virtuelizacijom servera, čime štedite na investicijama za ulaganje u hardver. Tu opet mogu pomoći stručnjaci iz IT4biz‑a. Trenutno, ova kompanija održava oko 1000 radnih stanica i 800 servera, od čega je 700 servera virtuelizovano. Virtuelizacija podiže energetsku efikasnost kompanije i smanjuje ne samo troškove hardvera, nego i troškove električne energije i klimatizacije. Štedi se i na prostoru za smeštaj opreme. Osim uštede, napomenućemo da uz virtuelizaciju IT infrastruktura postaje fleksibilnija, a administracija složenih sistema jednostavnija. Zbog toga sve više malih i srednjih preduzeća u svetu primenjuje tehnike virtuelizacije. Usled česte potrebe za više servera različite namene, koji nikako ne mogu biti u potpunosti iskorišćeni, za ova preduzeća je daleko bolje da imaju više virtuelnih servera smeštenih na par fizičkih servera. Jednostavnost i prihvatljiva cena podizanja virtuelne mašine omogućava malim preduzećima lakši backup podataka, kao i brže i efikasnije testiranje novih aplikacija bez potrebe za kupovinom skupih mrežnih platformi. It4biz takođe pruža usluge implementacije cloud hosting, cloud computing rešenja i High Availability sistema. To su, uz IT4biz, već prihvatile kompanije Politika i Beorol.

Naposletku, pomenućemo i široke mogućnosti za softversku podršku. IT4biz zastupa mnoge poznate brendove: Microsoft, Citrix, Avast, Foxit, Cisco, HP i NetApp. Klijentima se nudi legalan i potpuno funkcionalan softver, uz konsalting za optimalno sagledavanje potreba. Pogled na podužu listu klijenata garantuje da je, uz IT4biz, IT infrastruktura sigurna, a poslovanje unapređeno i dinamičnije.

IT4Biz, www.it4biz.rs

Saša Stamenković

(Objavljeno u časopisu PC#205)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,