IT u sigurnim rukama

Čime je firma IT4biz privukla brojne domaće kompanije i došla do tačke da održava preko 800 servera i hiljade radnih stanica?

shutterstock_116975170Domaća privatna kompanija za informatički inženjering i konsalting IT4biz pruža kompletan spektar IT usluga za mala i srednja preduzeća. Nudi i usluge projektovanja, implementacije i održavanja kompletne IT infrastrukture, distribuciju softvera i hardvera. Njeni inženjeri i IT stručnjaci s višegodišnjim iskustvom realizovali su i osnovna i napredna IT rešenja u mnogim domaćim i inostranim kompanijama – od državnih organai zdravstvenih institucija, proizvodnih i trgovinskih preduzeća do fakulteta i banaka.

Keep IT under control

Zahvaljujući svom širokom znanju, IT4biz stručni tim će  ponuditi niz predloga za realizaciju i unapređenje IT potreba kompanije, uz niže troškove i povećanu efikasnost. Imaju sve neophodne međunarodne sertifikate i kompetencije koji garantuju kvalitet i poverenje. Sa IT4biz timom na raspolaganju su i Microsoft i Linux platforme i njihova implementacija. Vodi se računa i o tome da svako implementirano rešenje bude dugoročno održivo i prilagodljivo, jer cilj kompanije IT4biz je strateško partnerstvo s klijentima. Ukoliko kompanija poseduje sopstvena IT rešenja, IT4biz će pomoći da se ona uspešno realizuju.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Ako IT4biz timu poverite održavanje IT infrastrukture, moći ćete nesmetano da se posvetite svojim primarnim poslovnim aktivnostima. Održavanje obuhvata preventivne i interventne mere, uz neprekidan nadzor 24/7 iz Network operation centra. Osim automatskog i neprekidnog nadzora, prevencija podrazumeva dovođenje kompletne infrastukture u optimalan režim rada i konfigurisanje bezbednosti i sigurnosti svih elemenata u mreži.

Intervencije na sistemu su moguće ili daljinskim pristupom računarskoj opremi ili dolaskom stručnog lica u ugovorenom vremenskom roku na lokaciju, spremnog i obučenog da problem efikasno otkloni. Dovoljno je reći da su velike kompanije kao što su Politika ad i Tenfore Europoint, koje u svom radu svakodnevno zavise od informacionih tehnologija, održavanje svojih IT sistema i mreže poverile kompaniji IT4biz. Pored održavanja, tu su i usluge implementacije LAN i VPN mreža, uz koje ide i kontrola Internet pristupa.

Virtuelizacija servera

Nije samo IT podrška i prepuštanje održavanja mreže IT4biz timu prilika za smanjenje troškova. To se može uraditi i virtuelizacijom servera, čime štedite na investicijama za ulaganje u hardver. Tu opet mogu pomoći stručnjaci iz IT4biz‑a. Trenutno, ova kompanija održava oko 1000 radnih stanica i 800 servera, od čega je 700 servera virtuelizovano. Virtuelizacija podiže energetsku efikasnost kompanije i smanjuje ne samo troškove hardvera, nego i troškove električne energije i klimatizacije. Štedi se i na prostoru za smeštaj opreme. Osim uštede, napomenućemo da uz virtuelizaciju IT infrastruktura postaje fleksibilnija, a administracija složenih sistema jednostavnija. Zbog toga sve više malih i srednjih preduzeća u svetu primenjuje tehnike virtuelizacije. Usled česte potrebe za više servera različite namene, koji nikako ne mogu biti u potpunosti iskorišćeni, za ova preduzeća je daleko bolje da imaju više virtuelnih servera smeštenih na par fizičkih servera. Jednostavnost i prihvatljiva cena podizanja virtuelne mašine omogućava malim preduzećima lakši backup podataka, kao i brže i efikasnije testiranje novih aplikacija bez potrebe za kupovinom skupih mrežnih platformi. It4biz takođe pruža usluge implementacije cloud hosting, cloud computing rešenja i High Availability sistema. To su, uz IT4biz, već prihvatile kompanije Politika i Beorol.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Naposletku, pomenućemo i široke mogućnosti za softversku podršku. IT4biz zastupa mnoge poznate brendove: Microsoft, Citrix, Avast, Foxit, Cisco, HP i NetApp. Klijentima se nudi legalan i potpuno funkcionalan softver, uz konsalting za optimalno sagledavanje potreba. Pogled na podužu listu klijenata garantuje da je, uz IT4biz, IT infrastruktura sigurna, a poslovanje unapređeno i dinamičnije.

IT4Biz, www.it4biz.rs

Saša Stamenković

(Objavljeno u časopisu PC#205)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,