Izgleda da će Google Chrome poboljšati jednu od najboljih funkcija Microsoft Edge-a

Google navodno razvija novu Chrome funkciju koja će vam omogućiti da otvorite nedavne rezultate pretrage na sidebaru.

PCPress.rs Image

Google će vam olakšati pregled nedavnih rezultata pretrage i trenutnog taba u isto vreme

Čini se da je eksperimentalna funkcija, nazvana “Side search”, slična sidebar funkciji pretraživanja Microsoft Edge-a. Prema 9to5Google-u, eksperimentalna funkcija otvara sidebar levo od vašeg trenutnog taba kada kliknete na logotip Google „G“ koji se prikazuje pored URL bara. Sidebar panel prikazuje najnovije rezultate Google pretrage, dok glavni tab browsera prikazuje sve rezultate na koje kliknete. To znači da nećete morati da kliknete na dugme „Back“ da biste videli nedavne rezultate ili otvorili više zanimljivih linkova na zasebnim tabovima da biste ih kasnije pogledali.

Eksperimentalna funkcija Chrome-a primećena je u najnovijoj verziji Chrome Canary-a, sa novim zastavama vezanim za Side search. Ova posebna sposobnost nosi sledeći opis: Omogućava lako dostupan način pristupa najnovijoj stranici sa rezultatima Google pretrage ugrađenom u sidebar panlel browsera – Mac, Vindovs, Linuk, Chrome OS. Ako vam ovo podešavanje izgleda poznato, to je zato što je Microsoft Edge prošle godine predstavio sličnu funkciju koja se zove sidebar search. Njegova osnovna funkcija je da vam omogući da potražite reč ili izraz na panelu sa desne strane vašeg trenutnog taba, koja će prikazati relevantne veb rezultate.

Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Ovo je dodatak još jednoj eksperimentalnoj funkciji, uočenoj pre više od nedelju dana, koja bi omogućila Chrome-u da automatski preuzima kupone za popust za vas pri kupovini na mreži. Ne očekuje se da će sidebar funkcija biti dostupna u stabilnom izdanju na mnogim najboljim prenosnim računarima do sredine novembra kada Google planira da izda Chrome 96.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,