Jony Ive počeo da radi za Ferrari

LoveFrom, dizajnerska firma na čelu sa Jonijem Iveom i Marcom Newsonom, stupila je u kreativno partnerstvo sa Ferrarijem i Ferrarijevom holding kompanijom Exor kako bi osmislili verovatno projekte vezane za automobile i istražili nove poslovne mogućnosti. LoveFromovi rezultati ostali su donekle nepoznati otkako je Ive napustio Apple kako bi pokrenuo dizajnersku firmu 2019. godine, a Ferrari označava tek drugo visoko partnerstvo kompanije nakon odvojenog dogovora s Airbnbom prošle godine.

PCPress.rs Image

Još uvek nepoznati detalji saradnje

Detalji o tome šta LoveFrom zapravo radi za proizvođača luksuznih automobila ili Exor gotovo da nisu poznati javnosti. Ono što svi komentarišu jeste da će ovo partnerstvo sa finansijske strane gledano biti jedna skupa avantura, poznavajući dosadašnji rad jednog od najboljih industrijskih dizajnera današnjice. Financial Times izveštava da partnerstvo uključuje doprinose za prvi Ferrarijev električni automobil, koji kompanija planira da predstavi 2025. godine. I Jony Ive i Marc Newson imaju dobro dokumentovana mišljenja o savremenim automobilima – oni su „nepromišljeni“ i „na dnu korita“.

Baš zbog njihovih stavova, fascinantno je videti šta će ovaj dvojac osmisliti za budućnost električnih automobila, i uopšte automobilske industrije. Međutim, čini se jednako mogućim da LoveFrom umesto toga stvara jaknu ili tašnu koja će koštati više stotina hiljada dolara.. Kao i kod Airbnb -a, jedino što se može garantovati je razmena uticaja. Ferrari i Exor, barem delimično, plaćaju da svoje marke pripišu dobrom dizajnerskom ukusu po kome su Ive i Newson poznati. Možda to vredi više od povezivanja sa bilo kojim posebnim projektom.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: