Jack Ma, osnivač Alibabe, otvorio CeBIT

Oko 3000 ljudi prisustvovalo je ceremoniji otvaranja ovogodišnjeg CeBIT-a, kako bi uživo videli jednog od trenutno najuspešnijih online preduzetnika, Džeka Ma (Jack Ma) osnivača sajta Alibaba.

PCPress.rs Image
Jack Ma otvorio CeBIT2015

Jack Ma je prvi put posetio CeBIT pre 14 godina. Tada je bio u svojstvu predstavnika malih kineskih kompanija koje su želele da uđu na nemaćko tržište. Već 2007. Ma je predstavio Alibaba Digital, digitalno rešenje za povezivanje kineskih kompanija sa klijentima širom sveta.

“Svet se rapidno menja, i to je ono na sta tradicionalisticki nastrojene kompanije moraju da računaju. Tržište će uskoro funkcionisati samo putem C2B modela (consumer to business), i klijent će sam određivati dizajn proizvoda. Ovo zahteva veliku fleksibilnost” – izjavio je Ma i rekao da se nada da će u budućnosti videti više žena na rukovodevim kompanijskim mestima. “Budućnost će morati da da prednost pameti, a ne snazi” – rekao je Ma i izazvao gromoglasan aplauz u sali.

Ma je zaključio svoj govor rečima da nije tehnologija ta koja menja svet već snovi koji stoje iza nje – “Kao što sam pomagao malim kineskim kompanijama da dođu na međunarodnu scenu, sada želim da dovedem druge kompanije u Kinu.”

Ma je pomenuo i da ce na ovogodišnjem Cebitu, čija je partnerska zemlja Kina, Alibaba predstaviti svoj novi servis AliPay, koji koristi Face Recognition (prepoznavanje lica) tehnologiju za online plaćanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,