Japan implementirao kancelarijske kapsule

Jedna od mnogih stvari po kojima je Japan poznat su njegovi kapsula hoteli. Ovi hoteli su dizajnirani za kancelarijskog radnika koji je možda radio prekovremeno te nije stigao na voz, i kome treba samo relativno povoljno mesto da se istušira i naspava. Međutim, čini se da je Japan preuzeo koncept kapsule i proširio je tako da sada nudi i kancelarijske kapsule.

PCPress.rs Image

Ove kancelarijske kapsule se mogu naći na železničkim stanicama Tokio, Šinjuku i Šinagava u Istočnom Japanu. Poznate kao „radne stanice”, su male mahune koje se mogu koristiti besplatno i do 30 minuta. Svaka mahuna će korisniku pružiti WiFi, radni sto, monitor, kao i USB punjenja.

To znači da ako vam je potrebno mesto da obavite neki posao brzo i privatno, onda ove radne stanice mogu biti rešenje. Zainteresovani mogu da naprave nalog preko sajta nakon čega mogu da izaberu kapsulu koju žele da koriste kao i da izaberu vreme (pod pretpostavkom da već nije rezervisana).

PCPress.rs Image

Prema tvrdnjama SoraNews24, koji su i sami isprobali kapsule, imaju zaista pristojnu zvučnu izolaciju što bi trebalo da pomogne ako želite da obavite privatan poziv ili ako ne želite da vas ometaju zvuci železničke stanice tokom rada. Kao što smo rekli, kancelarijske kapsule su besplatne, ali nije jasno da li postoje planovi da se na kraju formira servis koji će naplaćivati ovu uslugu.

Pročitajte i:  Japan odobrio dodatnih 3,9 milijardi dolara za subvenciju za firmu čipova

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,