BIZIT plus

Japanski Toyo Tires dolazi u Srbiju

Japanska kompanija Toyo Tires narednih meseci počeće gradnju fabrike u Inđiji na parceli od 60 hektara, najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

PCPress.rs Image

„To je investicija od ogromnog značaja za našu zemlju čija je vrednost u prvoj fazi 390 miliona evra“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Toyo Tires otvoriće 523 radna mesta u fabrici u Inđiji, rekao je Vučić. Dodao je da će to biti prva fabrika kompanije Toyo u Evropi.

Investicija od gotovo 400 miliona evra u jednoj fazi je 12-13% naših ukupnih investicija i više nego što ih na godišnjem nivou ima BiH, Severna Makedonija ili Crna Gora. To je dvaput manje nego što je prošle godine imala Hrvatska kao članica EU,“ istakao je Vučić.

„Pobediti jednu Poljsku, pobediti više zemalja Evrope, a da Japanci odlučuju – velika je stvar“, rekao je Vučić. Predsednik je izjavio da je Toyo „najpoznatiji proizvođač guma koji proizvodi najkvalitetnije gume“ i čiji radnici imaju plate koje su „znatno veće od proseka“.

Pročitajte i:  Italija u završnim pregovorima za izgradnju fabrike Silicon Box

Vučić je rekao da se očekuje godišnja proizvodnja „od pet do deset miliona najkvalitetnijih guma“. Izrazio je nadu da će japanski investitori imati ideje i za proširenje posla, na primer otvaranjem naučno-razvojnog centra.

Izvor: N1

Facebook komentari: