TrendMicro

Jednostavan trik za YouTube bez reklama

Na Reddit-u, kako ističu Android Police i 9to5Google, neko je objavio jednostavan način gledanja YouTube videa u veb browser-u bez ikakvih oglasa. U URL-u za bilo koji video koji želite da pogledate samo je potrebno da dodate dodatnu tačku nakon .com na YouTube linku.

youtube sudska presuda

Portal The Verge je potvrdio da ovo funkcioniše kako je opisano prilikom paste-ovanja URL-a video zapisa u inkognito prozor browser-a sa dodatnom tačkom. Pored uklanjanja reklama koje se prikazuju pre video snimka, uklanja i reklame usred video snimka. Dok kopirate, paste-ujete i promenite URL video snimka, koliko vremena se zaista uštedi i da li je jednostavnije od čekanja da se pojavi dugme „preskoči oglas“ pitanje je, ali zaista radi.

Dodatna tačka na kraju URL-a

Što se tiče toga zašto nešto tako trivijalno uspeva da zaobiđe YouTube reklamnu mašineriju, evo šta je Redditor unicorn4sale rekao prilikom objavljivanja trika:

„To je obično zaboravljeni slučaj, veb sajtovi zaboravljaju da normalizuju hostname, sadržaj se i dalje prikazuje, ali u browser-u ne postoji podudaranje hostname-a, pa tako ni kolačića i broken CORS-a, a većina velikih sajtova koristi drugi domen za prikazivanje oglasa/medija sa bele liste koja ne sadrži dodatnu tačku“

Sa preko 4.000 upita na Reddit-u, verovatno je da YouTube već zna da su ljudi shvatili i da su upoznati sa bagom. Popravka ovog baga će verovatno biti uskoro implemetirana.

Pročitajte i:  Chrome sprema ograničenja za ad-blocker

S druge strane, ne treba zaboraviti da prihod od oglasa delimično pomaže vašim omiljenim kreatorima da nastave da rade ono što rade. Ad blocker-i i ovaj trik oduzimaju te resurse. „Pravilan“ način da više ne vidite oglase je pretplata na YouTube Premium, što možda već znate s obzirom da YouTube aplikacija nemilosrdno obaveštava ljude o tome konstantno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,