ERP 2024

Jednostavni gejmerski miš

Dobar gejming miš nije nužno onaj s najvećim brojem tastera niti onaj najavangardnijeg oblika. Prekaljeni igrači radije biraju jednostavnost u koju mogu da se pouzdaju. Upravo to donosi LC‑Power m713B.

PCPress.rs ImageLC‑Power m713B je pristupačan gejmerski miš koji prati filozofiju jednostavnosti, bez nepotrebnih dodataka koji bi samo smanjili funkcionalnost i zahtevali duži period privikavanja korisnika. Miš je odlično dizajniran: oblik je jednostavan a dimenzije bolje prilagođene onima koji imaju male šake ili koji preferiraju tzv. claw grip. Kvalitet plastike daleko je iznad onoga što smo očekivali imajući cenu u vidu, a posebno nam se dopadaju površine na koje je nanesen sloj koji onemogućava da miš sklizne iz šake. Tu je i crveno LED osvetljenje i niz drugih crveno‑crnih detalja koji daju do znanja da je miš namenjen igračima. Posebno nam se dopada pletena zaštita kabla dužine 1,4 metra, na čijem kraju je klasičan USB konektor.

LC Power koristi optiku maksimalne rezolucije 2400 dpi, s tim što ona može da se podešava u koracima od 400 dpi. Ugrađeni senzor je precizan a, prema rečima proizvođača, može da radi na svim površinama sem stakla. Isprobali smo nekoliko nestandardnih scenarija i možemo da potvrdimo da je m713B radio u svim uslovima. Miš ima pet tastera, uz jedan poseban za promenu rezolucije senzora. Točkić je dopadljiv zbog crveno‑crne kolorne šeme, gde su crne površine zapravo guma koja omogućava da tačno znate položaj pod prstom. Masa miša je svega 95 grama, što će podeliti publiku: ili će vam se veoma dopadati ili uopšte neće. Nažalost, nema tegića koji bi mogli da promene ovu karakteristiku ili težište. U praksi, m713B jedva da osećate u ruci i gotovo da nema inercije zbog njegove minimalne težine.

Kada uzmemo u obzir nivo završne obrade i izrade generalno, solidan senzor, dobru ergonomiju i sjajan dizajn, pa na to dodamo nisku cenu, ne možemo da uputimo nijednu smislenu kritiku ovom mišu. Kad nas ubuduće neko bude pitao da preporučimo miša koji košta ispod 1000 dinara, m713B će se naći na vrhu liste.

www.mid9.rs

(Objavljeno u PC#249)

Facebook komentari: