Jeff Sutherland u junu u Beogradu na Agile Serbia Konferenciji

Već četvrtu godinu zaredom, u Beogradu, održava se međunarodna Agile Serbia Konferencija. Ovogodišnji događaj je zakazan za 12. jun u Madlenianumu, a zvezda konferencije je Džef Saterlend (Jeff Sutherland), tvorac i osnivač Scrum-a,najpopularnijegAgilnogokvira u svetu.

PCPress.rs Image

Agile Serbia Konferencija predstavlja najveći Agile događaj u SEE regionu. Prošlogodišnju konferenciju je posetilo više od 500 učesnika iz 12 zemalja. Ovogodišnji slogan konferencije je “Agile In&Beyond IT”.

Agilnost se do sada najviše vezivala za IT sferu i kompanije za razvoj softvera. Međutim slogan i sam sadržaj ovogodišnje konferencije govore da ne postoje granice u primeni agilnosti, kao i da ona može da bude podjednako savršeno rešenje u praksi bilo da se bavite projektnim menadžmentom, bankarstvom, finansijama itd.

Konferencija predstavlja idealnu priliku da se posetioci upoznaju sa najnovijim trendovima i najaktuelnijim temama iz sveta Agile-a, sa agilnim transformacijama i inovacijama. Predavanja i radionice će se održati na 3 scene, a vodiće ih neki od najpriznatijih Scrum eksperata i sertifikovanih Agile i Scrum trenera u Evropi i svetu.

Džef Saterlend je najavljen kao glavni govornik konferencije. Džef je osnivač Scrum okvira i jedan od potpisanika Agile Manifesta iz 2001. godine, čime je ostavio neizbrisiv trag u razvoju projekata. Ratni vetaran koji je transformisao čuveni FBI. Obučavao je preko 1000 kompanija u primeni Scrum-a i ima preko 30 godina iskustva u poboljšanju razvoja softvera. Pored Džefa na glavnoj (EPIC) sceni Madlenianum-a će nastupati i Riina Hellstrom, pionir Agile-a u HR-u, Sander Hoogendoorn ,David Evans i Mirko Kleiner. Ostale dve scene (DEV i EXE scena) su rezervisane za diskusije i atraktivne radionice koje uvek izazivaju ogromno interesovanje kod posetioca.

PCPress.rs Image

Pored prisustva na predavanjima, diskusijama i radionicama posetioci će imati priliku da posete Agile Coaching Corner i BIZ Corner. Agile Coaching Corner je namenjen neformalnim razgovorima između Agile trenera i učesnika konferencije, dok je BIZ Corner mesto gde će svi posetioci moći da razgovaraju sa partnerima konferencije o potencijalnim poslovnim saradnjama.

Kompanija Puzzle Software je organizator događaja, a dosta drugih kompanija je prepoznalo značaj konferencije. Među njima, ističe se kompanija Endava, koja je već drugu godinu za redom zlatni sponzor konferencije.

Prijave za konferenciju su uveliko u toku, a više informacija dostupno je na matičnoj stranici.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,