BIZIT plus

Jeftiniji .rs domeni

rnids-znak Beograd 01. jun 2009 – Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) obaveštava javnost da je od 01. 06. 2009. godine registracija .rs domena povoljnija za registrante. RNIDS je cene domena smanjio u proseku za 10%.
Nove cene domena koje ovlašćeni registri plaćaju RNIDSu su:

  • .rs domen – 1.350 dinara
  • co.rs, org.rs i edu.rs – 450 dinara
  • in.rs – 250 dinara

RNIDS veruje da će se ovo spuštanje cena odraziti i na konačne cenovnike svih ovlašćenih registara. RNIDS želi da, snižavajući cene registracije domena, omogući jeftinije, a samim tim i lakše prisustvo većeg broja pravnih i fizičkih lica na Internetu sa nacionalnim predznakom.
U želji da promoviše korišćenje nacionalnog domena RNIDS pokreće i kampanju još povoljnijih cena za registraciju in.rs domena. Kampanja, koja se odnosi na in.rs, trajaće tri meseca, počinje 1.juna 2009. godine, a završava se 31. avgusta 2009. U ovom periodu ovlašćeni registri, koji prihvate da učestvuju u ovoj kampanji, će RNIDS-u plaćati 150 dinara po registrovanom in.rs domenu.
RNIDS očekuje da će se, povoljnom cenom i dopunskim uslugama ovlašćenih registara, povećati prisustvo građana Srbije na Internetu kroz izradu ličnih prezentacija i korišćenje e-mail adresa vezanih za lične domene.
Akcija povodom in.rs domena, kao i sve buduće akcije na popularizaciji korišćenja .rs domena će se voditi preko sajta www.zelim.rs.
Izvor: www.rnids.rs

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove
Računari i Galaksija
Tagovi: