ePlaneta

John Wick bi mogao da postane AAA video igra

Pošto su izgleda svi zaboravili da postoji John WickHex, Lionsgate, studio iza franšize John Wicka nije isključio AAA igre za budućnost svima omiljenog ubice koji voli pse. Tokom tri nastavka, franšiza John Wick postala je izuzetno bogata i čudna. Međutim, spin-offi kao što je The Continental još uvek su daleko, a sa izveštajem o drugom spinoff-u koji je vodila Ana de Armas u radu, Lionsgate traži druge načine da zadrži pažnju na franšizi.

PCPress.rs Image

Tokom nedavnog poziva za zaradu, izvršni direktor Lionsgatea Jon Feltheimer rekao je da je kompanija pregledala terene za igru John Wick, ali detalji su trenutno mrljavi. Univerzum filmova o John Wicku već je pun mogućnosti za AAA igru da iskoristi. Iako je prepun fantastičnih akcionih sekvenci  s oružjem, filmovi već vrve od tajnih društava, nagrada koje se isporučuju preko rotacionih telefona, neprijatelja spužva od metaka i prijatnih tonova Lance Reddickia.

Već smo dobili jednu igru John Wick u obliku John Wick Hex-a, koju je razvio Bithell Games. Dok je John WickHex imao zanimljivu premisu i umetnički stil, bilo je to kratko i donekle razočaravajuće iskustvo koje nije mnogo doprinelo istraživanju znanja i šireg sveta „ wickaverse “.

Već postoje neke odlične igre koje jasno dele inspiraciju sa filmovima o John Wicku. Bilo da je to kreativna mreža Agenta 47 u Hitman franšizi, paluba puna udaraca Borbe u uskim prostorima ili puškarija Superhot VR. Sa mnoštvom odličnih naslova koji jasno shvataju stav i stil filmova, pitam se da li nam je zaista potrebna igra John Wicka da se dogodi.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,