N Central domination

(Još jedan) povratak BlackBerry telefona

Security startup OnwardMobility najavio je planove za novi 5G BlackBerry telefon sa fizičkom tastaturom. Procenjuje se da će ovaj telefon biti spreman za tržište u prvoj polovini sledeće godine, što bi bila druga reinkarnacija ovog brenda.

PCPress.rs Image

Naime, pre nekoliko godina izgledalo je da je BlackBerry otišao u istoriju. Međutim, TCL je tada objavo da će proizvoditi dva modela BlackBerry telefona. U februaru ove godine, kompanija je odlučila da ne produži ugovor sa BlackBerry-jem, a početkom ovog meseca prestala je prodaja tih telefona. A onda je na scenu stupio OnwardMobility, pa izgleda da je BlackBerry dobio još jednu šansu.

CEO kompanije OnwardMobility, Piter Frenklin, naveo je da će novi BlackBerry biti vizuelno dopadljiv i bezbedan telefon. Njegova kompanija planira da ostvari blisku saradnju sa BlackBerry-jem i FIH Mobile Limited, firmom u vlasništvu Foxconn Technology Group-a, koja bi proizvodila taj novi model. BlackBerry je (naravno) oduševljen idejom da ponudi 5G telefon, uz poslovično veliku sigurnost koja je postala sinonim u domenu bezbedne i sigurne komunikacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,