(Još jedan) povratak BlackBerry telefona

Security startup OnwardMobility najavio je planove za novi 5G BlackBerry telefon sa fizičkom tastaturom. Procenjuje se da će ovaj telefon biti spreman za tržište u prvoj polovini sledeće godine, što bi bila druga reinkarnacija ovog brenda.

PCPress.rs Image

Naime, pre nekoliko godina izgledalo je da je BlackBerry otišao u istoriju. Međutim, TCL je tada objavo da će proizvoditi dva modela BlackBerry telefona. U februaru ove godine, kompanija je odlučila da ne produži ugovor sa BlackBerry-jem, a početkom ovog meseca prestala je prodaja tih telefona. A onda je na scenu stupio OnwardMobility, pa izgleda da je BlackBerry dobio još jednu šansu.

CEO kompanije OnwardMobility, Piter Frenklin, naveo je da će novi BlackBerry biti vizuelno dopadljiv i bezbedan telefon. Njegova kompanija planira da ostvari blisku saradnju sa BlackBerry-jem i FIH Mobile Limited, firmom u vlasništvu Foxconn Technology Group-a, koja bi proizvodila taj novi model. BlackBerry je (naravno) oduševljen idejom da ponudi 5G telefon, uz poslovično veliku sigurnost koja je postala sinonim u domenu bezbedne i sigurne komunikacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,