Top50 2023

Još jedna velika aplikacija pokrenuta je na Android Auto

ChargePoint, jedna od najpopularnijih EV aplikacija koja omogućava korisnicima da pronađu stanice za punjenje u blizini i zatim dođu do njih, sada je dostupan na Android Auto.

PCPress.rs Image

Prošle godine objavljen na CarPlay

ChargePoint dolazi u Android Auto sa impresivnom linijom karakteristika kao i na pametnom telefonu, prikazujući mapu sa obližnjim stanicama, istovremeno omogućavajući vozačima da provere lokaciju svake od njih, da bi bili sigurni da su dostupne. Naravno, vozači mogu jednostavno dodirnuti jednu od prikazanih stanica da bi pristupili detaljnijim informacijama, a aplikacija takođe prikazuje listu filtera za njihovo sortiranje prema brzini punjenja, dostupnosti i ceni.

Još jedna dobra vest je da verzija Android Auto aplikacije dolazi sa funkcijom “Notify Me”, omogućavajući im da konfigurišu ChargePoint da šalje obaveštenje kad god zauzeta stanica ponovo postane dostupna. Debi ChargePointa na Android Auto-u živi je dokaz da ekosistem aplikacija raste, a promene koje je Google primenio u poslednje vreme polako, ali sigurno se isplaćuju. Gigant za pretragu zasnovan na Mountain Viewu odlučio je da otključa Android Auto i omogući više kategorija aplikacija, uključujući EV alate i druge navigacione aplikacije.

Pročitajte i:  Microsoft Teams konačno stiže na Android Auto

Na primer, Sygic je već objavio alternativu Google mapama, boreći se tako sa Google-ovom aplikacijomj na njenom igralištu. Naravno, biće teško ubediti dugogodišnje korisnike Google-a da pređu na drugu stranu, ali raznovrsniji ekosistem aplikacija definitivno je dobra vest ne samo sada već i dugoročno. ChargePoint za Android radi na bilo kom uređaju koji pokreće Android 6 ili noviji. I dok god je instaliran na vašem Android telefonu, trebalo bi da radi sasvim dobro kada se uređaj poveže sa glavnom jedinicom u automobilu.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,