Google Meet i Chat će se podrazumevano uskoro instalirati na Chrome OS uređajima

Google-ove aplikacije za razmenu poruka i video pozive, Google Meet i Google Chat, uskoro će biti podrazumevano instalirane na Chrome OS uređajima.

PCPress.rs Image

Promene se očekuju u Chrome OS 92

U eri smanjenog druženja uživo zbog pandemije, aplikacije za video pozive poput Zoom i Google Meet postale su važnije nego ikad. Google je istovremeno započeo prelazak sa Hangouts-a na Google Chat, otvarajući aplikaciju onima koji nemaju plaćenu pretplatu na Google Workspace. Čini se da Google želi da ove aplikacije učini dostupnijim vlasnicima Chromebook-a, jer je prijavljena nova greška u “Pre-install Meet and Chat PWAs on Chrome OS.”. Iako i Google Meet i Google Chat nude Android aplikacije, koje bi se lako mogle instalirati na većinu Chromebook-ova, Google se odlučio za instaliranje web aplikacija na Chrome OS, što bi trebalo da spreči zatrpavanje prostora za skladištenje.

Rad na ovim novim podrazumevanim aplikacijama je već počeo, jer se dve nove zastavice dodaju chrome://flags, jedna za Chat i jedna Meet. Kada promena stupi na snagu, i novo kupljeni Chromebook i Chrome OS uređaji koji su resetovani na fabrička podešavanja – ili “powerwashed” – podrazumevano će imati obe aplikacije. Kao i većina zadatih aplikacija Chrome OS-a, i dalje ih možete lako deinstalirati da biste očistili listu aplikacija. Trenutno je greška označena da bude završena na vreme za Chrome OS verzije 92, koja bi trebalo da bude objavljena krajem jula. Ako stvari ostanu iste, novi uređaji koji se pokreću sa Chrome OS 92 i bilo koji Chromebook resetovan nakon ažuriranja trebalo bi da podrazumevano imaju Chat and Meet.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,