BIZIT plus

Još jedno upozorenje za Windows 10 korisnike

Microsoft je još pre nekog vremena obećao bolje Windows 10 iskustvo, ali je 27. marta ipak ponovo upozorio na probleme koji su u vezi sa ažuriranjima koja je preuzelo nekoliko miliona korisnika.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da je kompanija objavila da veliko ažuriranje March 2020, te update koji je trebalo da popravi probleme sa antivirus programima, imaju ozbiljne posledice. Tako March 2020 update utiče na Windows 10 i Windows Server, te aplikacije i softver sprečava da se povežu na internet, što se, na primer, dešava kada je uređaj povezan na VPN, ali i u drugim okolnostima. Među aplikacije koje su pogođene ovim problemom spadaju Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11, i neke verzije Microsoft Edge-a.

PCPress.rs Image

Microsoft je objavio i Security Intelligence Update za Windows Defender, koji je trebalo da popravi probleme sa skeniranjem računara, ali se umesto toga pojavio problem koji sprečava pokretanje računara. Iako problem nije zanemarljiv činjenica je da su Windows Defender problemi bili potencijalno opasni, i mora da se prizna da je kompanija reagovala u rekordnom roku. Sigurnosna ažuriranja ipak stvaraju dodatne probleme, pa eksperti očekuju slične komplikacije i narednih nedelja, dok bi postojeći propusti, poručuju iz kompanije, trebalo da budu rešeni početkom aprila.

Pročitajte i:  Mustafa Suleyman dolazi na čelo Microsoft Copilot-a

Izvor: Forbes

Facebook komentari: