ERP 2024

Jumbo: Jedna aplikacija za sigurnost na društvenim mrežama

Mnogobrojni bezbednosni skandali naučili su nas da velike kompanije često imaju problema kada je zaštita korisničke privatnosti u pitanju. Istina je da giganti kao što je Facebook mogu da ponude čitave serije sigurnosnih funkcija, ali se podešavanja često menjaju, što zbunjuje korisnike. Čak i kada se korisnik snađe, te sigurnost podesi na najviši nivo, socijalne platforme i dalje prate ponašanje na mreži. Jumbo je tu da te propuste ispravi.

PCPress.rs Image

Sigurni na…društvenim mrežama?

U pitanju je popularna aplikacija koja se povezuje sa svim online nalozima, te skenira bezbednosna podešavanja, i korisnika obaveštava šta bi trebalo da promeni da bude još sigurniji. Tako korisnike provodi kroz podešavanja u okviru Facebook naloga, ukazuje mu na Alexa snimke koje bi trebalo da obriše, te na promene koje bi trebalo da napravi kada je u pitanju arhiviranje starih tvitova. Usput ne prikuplja podatke o korisnicima i ne čuva login informacije.

PCPress.rs Image

Nešto više od godinu dana od lansiranja Jumbo podršku proširuje i na Instagram i LinkedIn naloge, te lansira novu opciju koja blokira ad tracker-e. Pored toga što nudi veću sigurnost, ova aplikacija pravi i korak ka budućnosti poslovanja koje bi se isplatilo, ali bez oslanjanja na privatne podatke o korisnicima i reklame koje zahtevaju praćenje online ponašanja. Sa novim unapređenjima dolaze i Jumbo Plus i Jumbo Pro koji se plaćaju, pa ostaje da se vidi da li su korisnici dovoljno zabrinuti za svoju privatnost da ovu uslugu plate.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: