Review: Honor MagicBook 15 – Novajlija od koga strepe

Ukoliko se pitate šta je potrebno da se uzdrma sada već okoštalo tržište laptopa, definitivno bismo rekli da najveće inovacije, pomake i praktične, upotrebljive novitete možemo da očekujemo od kompanija s reputacijom na tržištu mobilnih uređaja, koje donose drugačiji pristup i znaju šta kupci žele. Jedno od tih imena je Honor, dobro poznat po sjajnim telefonima koje krasi odličan odnos uloženog i dobijenog. Sada isti recept primenjuju na laptope!

PCPress.rs Image

Honor je sve iznenadio najavivši da će u Srbiju doneti svoje laptope. Oni su bili prisutni u mnogim delovima sveta, ali nismo očekivali da se MagicBook prenosivi računari pojave i u domaćim prodavnicama. Ne samo da su se MagicBook 14 i 15 (s ekranima dijagonala 14” i 15,6”) pojavili, već imaju dobru cenu, uz akciju u okviru koje se poklanjao Honor Magic Watch 2 pametni sat, što je sveukupno bio sjajan dil. No, i bez toga ovi laptopi imaju i te kakvih aduta u rukavu.

Besprekoran dizajn

Ma s koje strane gledali MagicBook 15, reč je o sjajnom uređaju. Besprekorne je izrade i čistog, dopadljivog dizajna koji odiše elegancijom. Izrađen je od aluminijuma, a ćoškovi su savršeno zaobljeni, s posebnom notom kada je reč o poklopcu. Izuzetan osećaj pod prstima upotpunjuje ukupan utisak. Upravo se u takvim stvarima vidi iskustvo preneseno s polja dizajniranja mobilnih telefona.

Pročitajte i:  Uz HONOR 200 seriju moguće je kreirati vanvremenske portretne fotografije

PCPress.rs Image

Opet, to ne znači da se prave greške u koracima na drugoj strani – recimo, tasteri su prilično dubokog hoda, iako biste na prvi pogled rekli da su plitki, pa su samim tim i udobni za kuckanje. Jedino vam može nedostajati numerički deo tastature. Tačped je verovatno najbolji koji smo ikada probali, pošto je haptički osećaj potpuno pogođen – i tu se vidi iskustvo na polju uređaja koji se kontrolišu dodirom. Najzad, taster za uključivanje je istovremeno i skener otiska prsta, dok je Web kamera „skrivena” u taster pozicioniran u sredini gornjeg reda tastature, i otvara se pritiskom na dugme. Sjajno, funkcionalno, dopadljivo.

PCPress.rs Image

Sjajan u radu

Ekran od 15,6 inča vrlo je svetao i nudi rezoluciju od 1920 × 1080 piksela. Zahvaljujući AMD Ryzen 5 3500 APU-u, MagicBook 15 je u stanju da isporuči sasvim dovoljno snage za svakodnevne operacije svih vrsta. Četvorojezgarni procesor je upotpunjen integrisanom Radeon Vega 8 grafikom, a kao skladište služi brzi NVMe SSD kapaciteta 256 GB, koji stvara utisak da sve aplikacije „lete.” DDR4 memorija od 8 GB sasvim je dovoljna za sve prilike, dok podržani portovi i konekcije (videti tabelu) zaokružuju kompletnu sliku na najbolji način.

Pročitajte i:  Uređaj koji pruža vrhunske performanse i napredne AI funkcije - HONOR Magic6 Pro

PCPress.rs Image

Zaista, ovo je laptop koji nudi besprekoran osećaj u radu, bilo da je reč o kancelarijskim ili kućnim potrebama. Ne bismo ga baš preporučili za igranje, ali teško da ijedan ultratanak laptop ovog cenovnog ranga može više po tom pitanju.

PCPress.rs Image
Honor MagicLink 2.0 omogućava direktnu, bežičnu vezu s telefonom

Laptop se isporučuje s Windows 10 Home operativnim sistemom, te jednom sjajnom aplikacijom. Reč je o MagicLink 2.0, koja ne samo da olakšava kontrolu parametara rada vašeg računara već se na klik sinhronizuje s vašim telefonom, pa tako možete bežično povezati uređaje preko NFC konekcije i puštati muziku s telefona, pregledati kontakte i uopšte raditi bilo šta direktno na ekranu PC računara, što je neverovatno korisno u brojnim situacijama, posebno što se komunikacija odvija bez ikakvih žica. Najzad, tu je i baterija od 42 Wh koja omogućava oko šest sati rada, uz 65 W brzi punjač koji se povezuje na USB-C port.

Ukupan utisak o MagicBook 15 računaru je prosto sjajan. Honor je odlično debitovao, a videćemo kako će se pokazati na duže staze, odnosno da li će biti u stanju da konstantno isporučuje uređaje i zadovolji tražnju. Činjenica da je u pretprodaji prodata kompletna inicijalna količina namenjena ovom tržištu dovoljno govori. Reč je o sjajnoj kombinaciji elegancije, mobilnosti i snage koja u svom cenovnom rangu nema premca.

Pročitajte i:  HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četvoroslojnu AI arhitekturu i nastavak saradnje sa Google Cloud-om

PCPress.rs Image

Korisna adresa: hihonor.com/rs/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,