BIZIT plus

Kad asistent Alexa predlaže opasne stvari

Jedna vlasnica Amazon Echo zvučnika se neprijatno iznenadila kada je digitalni asistent Alexa predložio opasan izazov njenoj desetogodišnjoj ćerki. Pametni uređaji ponekad i nisu tako pametni.

PCPress.rs Image

AI virtuelni asistenti kao što je Alexa rade na pametnim uređajima, te zvučnicima kao što je Echo, Echo Dot i Amazon Tap i korisnicima donose niz mogućnosti. Tako vlasnici mogu da igraju različite igre sa svojim asistentima, poput „istina ili izazov“, gde na zahtev dobijaju zadatke koje bi trebalo da obave.

Amazon Echo zvučnici su u mnogim domaćinstvima aktivniji tokom praznika, a Kristin Livdahl se ove sezone neprijatno iznenadila. Naime, Alexa je njenoj ćerki zadala vrlo opasan izazov: „Izazov je jednostavan“, čulo se iz zvučnika nakon što je devojčica zatražila izazov, „Ubacite punjač za telefon do pola u utičnicu, a potom uhvatite drugi deo kabla“.

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

Devojčica je nakon toga rekla da „je dovoljno pametna da zna da je to opasno“, ali incident ipak izaziva zabrinutost, budući da bi igru moglo da igra i neko mlađe dete. Amazon je odmah počeo da radi na ispravljanju greške, pa bi ovo mogla da bude korisne lekcija za detektovanje sličnih propusta.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: