Kad društvene mreže stignu na WhatsApp

Najnovija WhatsApp opcija donosi drugačiji tip poruka u najpopularniju aplikaciju za komunikaciju s prijateljima, članovima porodice i ostalima. U pitanju je Channels, koja WhatsApp približava društvenim mrežama.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Meta kažu da se radi o bezbednom načinu za praćenje sadržaja koji su važni. Sve liči na Twitter feed, samo bez statistike i reply momenta. Tako su kreatori dobili još jedan kanal uz pomoć kojeg mogu da dele najvažnije vesti o onome što rade. Pratiocima mogu da šalju fotografije, video sadržaje, ankete, tekstualne poruke i stikere, pa je nova funkcija i neka vrsta alata za promovisanje. U saopštenju stoji da se planiraju i načini za monetizovanje sadržaja u okviru Channels, jer se na kraju sve radi zbog zarade.

PCPress.rs Image

Bezbednost je na prvom mestu, pa se zbog toga ne vide podaci o administratoru koji vodi komunikaciju, a podeljeni sadržaji se čuvaju do 30 dana, nakon čega se brišu. Tu je i opcija koja omogućava zabranu pravljenja skrinšotova. Sve je dakle bezbedno, a ovo je logičan korak koji su mnogi dugo čekali, budući da Telegram već ima nešto slično. WhatsApp polako postaje nešto više od aplikacije za slanje poruke, a ovo je još jedan u nizu koraka u tom smeru.

Pročitajte i:  WhatsApp: Nova opcija za planiranje događaja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,