Kad retka video igra završi kao humanitarna pomoć

Jedan zaposleni u organizaciji Goodwill iz Teksasa nedavno je među donacijama pronašao retku video igru. U pitanju je Air Raid, jedna od najređih Atari 2600 igara.

PCPress.rs Image

Ono što je retko je uglavnom i skupo, pa je igra na aukciji prodata za više od deset hiljada dolara. Objavljena je sada već daleke 1982. godine, a poznavaoci tvrde da se ne radi o naročito zanimljivoj igri, budući da je u pitanju generička svemirska borba. Na ceni je zbog pakovanja, jer se razlikuje od Atari igara tog vremena, ali i zbog toga što je objavljen mali broj kopija, te se verovalo da ih više nema „u divljini“.

Čim su zaposleni u Goodwillu saznali o kakvoj se retkosti radi, odmah su organizovali online aukciju. Igra je nakon nedelju dana prodata za 10.590 dolara, što je puno novca ako se ima u vidu da igra nije donirana u originalnom pakovanju.

Nije poznato da li je osoba koja je igru donirala to učinila namerno, ali se pretpostavlja da nije. Tako je nedostatak informacija humanitarnoj organizaciji doneo ozbiljnu sumu novca, koja će, kako kažu, biti potrošena na pomoć beskućnicima.

Pročitajte i:  Video igra Endling: Lisice posle apokalipse

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,