BIZIT plus

Kaiserpunk: Napravite grad i vladajte svetom

Video igre u kojima se simulira gradnja gradova, pa i čitavih svetova, su sve popularnije, pa je logično da mnogi developeri biraju baš ovaj žanr. Postaju sve veće, šire se i u igre s drugačijim temama, pa nisu retke igre preživljavanja u kojima se nešto i gradi. Nova igra Kaiserpunk se zasniva na toj ideji.

PCPress.rs Image

Kaiserpunk doduše nije igra preživljavanja, već strategija. I to ne obična – gradnja se kombinuje sa željom da se zavlada celim svetom. Igrač dakle podiže grad od nule, upravlja naseljem i radi na njegovom razvitku, ali gleda dalje od toga – smišlja kako da uz pomoć različitih taktika postane gospodar svega.

Sve zvuči kao previše ambiciozan poduhvat – igrač gradi i upravlja gradom, dok sa druge strane vodi rat protiv svih. Sve se dešava u istoj vremenskoj ravni – koliko vremena protekne u gradu, isto toliko prođe i u svetu. Rat nije neizbežan – tu je i mogućnost diplomatskih pregovora, te rad na ekonomskom razvoju koji može da utiče na sve ostale gradove, tako da igrač svetom može da zavlada i bez oružja.

Pročitajte i:  Manor Lords: Video igra koju svi žele

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *