ERP 2024

Kako da savršeno iskulirate vruće leto?

Iako ventilatori i hladnjaci za računare ne deluje kao dinamično tržište na kojem se stalno nešto dešava, proste se iznenadite koliko mesta za inovacije ima, i koliko su one česte. Noctua je kompanija koja važi za jednog od, ako ne i najboljeg proizvođača vazdušnih kulera i rashladne opreme za računare na svetu. Nova generacija dobro poznatih Noctua ventilatora dobila je NF-A12x25 predstavnike u dimenziji od 120 mm, 140 mm adapter i novu NF-P12 redux liniju.

PCPress.rs Image
Noctua NF-A12x25 i NF-P12 redux 1700

Univerzalno rešenja za hlađenje

Novi NF-A12x25 je novi najbolji 1200 mm ventilator ove kompanije i prvi napravljen od novog Sterrox® LCP materijala, a Noctua ga izdvaja kao novi kuler sa odličnim odnosom tišina/performanse. Dok su stariji modeli NF-F12 i NF-S12A specijalizovana rešenja koja ili nude maksimalni statički pritisak, ili maksimalni protok vazduha, u zavisnosti od toga da li se koriste za hlađenje tela kulera ili izbacivanje/strujanje vazduha u kućištu, novi model pokriva oba scenarija, nudeći sveukupno odlične performanse, bez obzira u kojoj situaciji ga koristite.

PCPress.rs Image

Jedna od glavnih prednosti NF-A12x25 modela je veoma mali razmak između peraja i unutrašnjeg okvira ventilatora od samo 0,5 mm, čime se mnogo jednostavnije bori protiv povratnog pritiska od hladnjaka. Naravno, ovaj delikatni posao je moguć samo zahvaljujući pomenutom Sterrox® LCP materijalu (tečni kristalni polimer), koji ima veliku zateznu snagu, ekstremno mali koeficijent termalnog širenja i odličnu dimenzionu stabilnost.

PCPress.rs Image
Noctua NF-A12x25

Model NF-A12x25 dolazi u tri verzije: 4-pinski kontrolisan PWM za automatsku kontrolu brzine, 3-pinski kontrolisan FLX sa LNA adapterom sa tri podešavanja brzine, kao i skoro potpuno nečujna 3-pinska ULN verzija. Svi modeli imaju preporučenu cenu od 29,9 evra.

PCPress.rs Image
Noctua NA-SFMA adapter

Pošto je NF-A12x25 sada najbolji model u ponudi, NF-P12 prelazi u pristupačnu redux liniju, i dolazi u 1300 i 1700 rpm PWM verzijama, kao i 900 i 1300 rpm 3-pinskim verzijama. Cela NF-P12 serija ima istu preporučenu cenu od 13,9 evra, dok će se NA-SFMA adapter prodavati za 11,9 evra.

Pogledajte i: Kako spojiti IP kameru na internet – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari: