BIZIT plus

Kako dodati prilagođena imena u prozore Chrome browsera

Multitasking je naziv igre ovih dana, a to često znači otvaranje nekoliko prozora browsera istovremeno za obavljanje različitih zadataka.

PCPress.rs Image

Pored toga što više prozora držite otvorenim u Chrome browseru, možete ih i preimenovati

Možda čak imate ličnu web lokaciju ili dve, kao što su društveni mediji, strimovanje video zapisa, ažuriranja akcija i još mnogo toga, kada vam je potreban odmor od kancelarije ili školskih obaveza. Lako je organizovati više otvorenih prozora u Chrome-u, ali da li ste znali da možete i da ih preimenujete kako biste tačno znali koji prozor je za koji zadatak? To je jednostavna, potcenjena funkcija koja vas štedi od potrebe da okrećete napred-nazad da biste pronašli pravi prozor, posebno ako imate više otvorenih prozora sa iste lokacije, softvera ili izvora. I radi u Chrome-u na kompatibilnim Windows, Mac i Linux računarima.

Kako dodati prilagođena imena u prozore Chrome browsera

  • Idite na Chrome prozor koji želite da preimenujete.
  • Kliknite na meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu Chrome početnog ekrana.
  • Izaberite More Tools iz padajućeg menija.
  • Izaberite Name Window iz proširenog padajućeg menija koji se pojavi.
  • U iskačućem okviru unesite ime koje želite da date ovom prozoru.
  • Dodirnite OK.
  • Novo ime koje ste izabrali će se sada pojaviti i na taskbaru i na ekranu Alt+Tab na računaru sa operativnim sistemom Windows 10 i u Command+Shift+A ili padajućem Windows meniju na Mac-u.
Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Kada otvorite prozor u Google Chrome-u, tab će obično prikazati naziv web lokacije ili članka koji se nalazi na toj stranici, na primer. Ali ponekad je to dugo ili nije pogodno za ono sa čime želite da ga identifikujete. Mogućnost da Windowsu date sopstvenu identifikaciju je odličan način da vam pomogne da bolje organizujete i upravljate svojim tokom posla. Dodavanje prilagođenih imena u prozore Chrome browsera jedan je od sjajnih Google Chrome trikova. I to je tako jednostavan način da personalizujete izgled i osećaj browsera. Sa samo jednim ili dva klika, možete lako da se krećete napred-nazad između različitih otvorenih prozora, bez problema obavljajući svoj posao. I radi na mnoštvu uređaja, uključujući najbolje Linux laptopove, između ostalog.

Imajte na umu da kada zatvorite te prozore i Chrome, prilagođena imena će nestati. Ali možete ih ponovo dodati u bilo kom trenutku ili držati prozore browsera otvorenim čak i kada stavite računar u stanje mirovanja da biste održali prilagođenu nomenklaturu.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: