Kako igrati Steam igre na Android TV-u

Strimovanje igara u cloudu je sigurno poraslo u poslednjih nekoliko godina.

PCPress.rs Image

Proces podešavanja je jednostavan

Steam Link je aplikacija kompanije Valve koja omogućava korisnicima da besplatno igraju svoje omiljene Steam igre na drugim platformama. Proces podešavanja Steam Link-a na vašem Android TV-u je veoma jednostavan i besplatan. Pre nego što budete mogli da igrate Steam igre na svom Android TV-u, morate da omogućite Steam Remote Play na računaru čiju Steam biblioteku ćete koristiti. Remote Play je posebno korisna funkcija koja vam omogućava da igrate lokalne Steam igre za više igrača sa svojim prijateljima ili bežično koristite Steam Link. Pratite dole navedene korake da biste to uradili:

 1. Na računaru otvorite Steam desktop klijent.
 2. U gornjem levom uglu klijenta pronađite i kliknite na Steam. Otvoriće se padajući meni. Kliknite na Settings.
 3. Otvoriće se novi prozor. Pronađite i kliknite na Remote Play na sidebaru. Videćete prazan okvir za potvrdu sa rečima Enable Remote Play. Jednostavno kliknite na njega, pritisnite OK i gotovi ste.
Pročitajte i:  Pet novih Steam igara koje ste verovatno propustili

Povežite kontroler sa Android TV-om

Za igranje igrica na TV-u preko Steam Link-a biće potreban kontroler igara ako želite najbolje iskustvo. Povezivanje gamepada sa vašim TV-om je brz proces i zahteva jednostavno podešavanje Bluetooth-a, pa se uverite da ga vaš kontroler podržava. Zapamtite, čak i ako koristite Xbox kontroler, proces ostaje isti. Takođe možete da povežete PS5 DualSense kontroler sa Android TV-om ako želite.

Instaliranje Steam Link-a iz Android TV Play prodavnice

Sledite dole navedene korake da biste počeli da instalirate Steam Link:

 1. Na TV-u idite do Play prodavnice.
 2. Potražite Steam Link preko searchbara.
 3. Na stranici Steam Linkovi izaberite Install.

Podešavanje Steam Link-a

 1. Otvorite aplikaciju Steam Link na svom Android TV-u.
 2. Izaberite Get Started.
 3. Sledeći ekran će od vas zatražiti da povežete kontroler. Možete povezati Steam kontroler ili drugi Bluetooth kontroler ako želite. Ako ste ga već povezali, samo pritisnite Skip.
 4. Steam Link će sada tražiti računare koji koriste desktop klijent.
 5. Bilo da ste na istoj ili drugoj Wi-Fi mreži, sada ćete dobiti PIN koji morate da unesete na svom Steam Desktop klijentu.
 6. Vratite se na računar i prozor Remote Play, tako što ćete otići na Steam settins.
 7. Pritisnite „Pair Steam Link“ i videćete mali okvir za dijalog. Unesite svoj kod.
 8. Steam Link je sada povezan sa vašim računarom. Ovo možete da potvrdite tako što ćete potražiti ime svog TV-a pod Devices.
Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Steam Link će izvršiti neke testove kao što je skeniranje brzine interneta za optimalnu igru, a zatim će vam pokazati biblioteku. Koristeći kontroler, izaberite i kliknite bilo koju igru koju želite da igrate. Steam Link takođe nudi funkcije u igri za optimizaciju vašeg iskustva. Držite dugme Select na vašem Xbox kontroleru ili dugme Share na vašem Dualshock 4 da biste mu pristupili. Iz ovog menija možete podesiti podešavanja kao što su jačina zvuka u igri, jačina zvuka mikrofona, da vaš kontroler bude kursor, pa čak i pristup virtuelnoj tastaturi za kucanje.

Steam Link je sada podešen i dostupan na vašem Android TV-u.

Izvor: Beebom

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,