BIZIT plus

Kako je nastao Android?

PCPress.rs ImageGoogle je svoje aktivnosti usmerio ka usavršavanju funkcija za mobilne aplikacije. U tekstu objavljenom u junskom broju časopisa connect informišite se o svetu Android-a – od nastanka operativnog sistema, pa sve do trenutka njegove najveće slave.

Čestim ažuriranjem operativnog sistema otklanjaju se nedostaci prethodne verzije i prilagođava trenutnim potrebama korisnika. Od izlaska Cupcake-a pa sve do poslednje verzije Honeycomb prošlo je nešto više od dve godine – analozirali smo razvoj operativnog sistema Android.

Od samog početka postavljeni su standardi i uslovi koji su poštovani tokom faze izgradnje sistema zbog čega se OS razvijao velikom brzinom. Platforma radi na Linux-u i karakteriše je velika skalabilnost jer je svakom programeru omogućeno da predloži sopstveni program koji će na njoj funkcionisati. Rešenje kojim se proizvođačima hardvera omogućava izrada jedinstvenog korisničkog interfejsa, mrežnim operatorima neprimetno integrisanje novih servisa, a proizvođačima aplikacija kreiranje novih multimedijalnih rešenja ispostavilo se kao pravi pogodak. Na kraju, bilo kakvi problemi u funkcionisanju platforme otklanjaju se brzo i efikasno, zahvaljujući neprekidnom nadzoru sistema koji sprovodi Google.

Pročitajte i:  Bivši inženjer Google-a uhapšen zbog navodne krađe AI tajni

Opširnije na sajtu connect.pcpress.info

Facebook komentari: