SBB: aktiviran HBO GO

Na današnjoj konferenciji za medije koju su organizovali SBB i HBO, saznali smo više detalja o novom servisu HBO GO. Sa neskrivenim zadovoljstvom, gospodin John Rossiter, potpredsednik za razvoj u HBO, otkrio je da je ovo treći region u svetu koji, zahvaljujući SBB-u, ima u ponudi HBO GO servis na kome su dostupni HBO premijerni sadržaji samo nekoliko sati nakon svetske premijere.

SBB_HBO_GOGospodin Vladan Aleksić, menadžer za razvoj usluga SBB-a, objasnio je većinu tehničkih detalja vezanih za HBO GO servis, iz kojih možete da saznate kako da aktivirate i koristite ovu uslugu:

  • ● HBO GO servis je logična nadogradnja internet i HBO-on-demand servisa, pa svi koji koriste SBB internet i HBO OD paket, mogu odmah da aktiviraju ovu uslugu. Tokom maja i juna aktivacija i korićenje biće besplatni i za sve korisnike HBO Premium paketa iz SBB ponude.
  • ● Aktiviranjem usluge dobićete PIN kod uz koji možete gledati sve HBO OD sadržaje na vašem računaru. Kako nam je nagovestila Tanja Tatomirović, direktor korporativnih komunikacija SBB-a, ovaj PIN biće korišćen i za pristup budućim premium servisima SBB-a koji nas očekuju od jeseni.
  • ● Kada aktivirate uslugu, HBO GO možete da koristite bez ograničenja. To znači da je servis dostupan u celom regionu koji obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Bugarsku, a za njegovo korišćenje je dovoljan računar s internet vezom.
Pročitajte i:  HBO Max uskoro menja ime u Evropi

Prema onome što smo videli, u streaming tehnologiju je uloženo mnogo truda i primenjen je adaptivni streaming o kome smo pisali u junskom izdanju časopisa connect. To znači da se kvalitet videa prilagođava vašoj internet vezi, pa nema zastajkivanja videa ili neugodnog “digitalnog šuma”. Vreme baferovanja signala je veoma kratko, što umanjuje periode čekanja da reprodukcija započne nakon startovanja videa ili prebacivanja na segment koji želite da pogledate. SBB I HBO zajednički su najavili i razvoj mogućnosti da se HBO GO uskoro koristi na tablet uređajima, smart telefonima i smartTV (internet connected TV) uređajima.

Više o ovim servisima i njihovoj aktivaciji možete da nađete na web adresama www.sbb.rs i www.hbogo.rs


HBO GO

HBO GO, dostupan svim korisnicima interneta koji imaju pretplatu na HBO, jeste „video na zahtev“ usluga, dostupna na svakom kompjuteru na internet mreži.

HBO GO je dostupan klijentima kojima isti operator pruža uslugu i brzog interneta i prijema HBO kanala. Usluga se može koristiti u okviru SBB D3 digitalne televizije.

HBO GO je usluga strimovanja. Ona koristi prednosti najnovije tehnologije strimovanja koja menja brzinu u bitovima u zavisnosti od brzine internet veze, što omogućava da se programi gledaju bez zastajkivanja.

Pročitajte i:  HBO Max uskoro menja ime u Evropi

HBO GO nudi najnovije filmove i odabrana ostvarenja originalne HBO produkcije, dostupne čak i pre njihovog premijernog prikazivanja na standardnim HBO kanalima.

Ova usluga omogućava korisnicima da gledaju odabrani program na svom računaru kad god to žele, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, tako što mogu gledati filmove ili serije koliko god često to žele. Usluga će biti dostupna pretplatnicima na području Adria regiona, što znači da korisnik može da putuje kroz Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Bugarsku i da, uz odgovarajuću brzinu internet veze, uživa u HBO GO sadržaju u svakoj od ovih zemalja.

HBO GO pretplatnicima mesečno nudi više od 100 sati različitih programa: filmova, serija, dokumentarnih programa i koncerata. Punuda se nedeljno ažurira, tako da je u ponudi uvek nešto novo za gledanje.

HBO on Demand

Video na zahtev je usluga koja omogućava korisnicima da u bogatoj ponudi HBO programa sami izaberu ono što im se u tom trenutku najviše gleda. U ponudi se nalaze najbolje serije iz originalne HBO produkcije, poslednji holivudski hitovi, ekskluzivni programi i najbolje serije. Svaki mesec, u okviru ove usluge, korisnicima na raspolaganju stoji preko 120 naslova koji su uvek na raspolaganju. Ponuda se obogaćuje novim naslovima svake nedelje.

Pročitajte i:  HBO Max uskoro menja ime u Evropi

Programi su korisnicima dostupni bez dodatne naknade, a jedna od najvećih prednosti ovog servisa je da možete sami pauzirati ili premotavati program koji ste izabrali. A sve to bez reklama. Takođe, možete premijerno gledati serije iz originalne HBO produkcije pre njihove premijere na HBO kanalima.

HBO HD

HD je poslednja reč tehnologije kada je u pitanju prenos sike, koji nudi visoku rezoluciju i wide-screen kvalitet slike. Slika je slična kvalitetu video zapisa na 35mm filmskoj traci sa kvalitetom zvuka na koji su nas navikli CD nosači zvuka. Sa HBO HD korisnici će biti u prilici da gledaju HBO programe sa slikom koja je oštrija, jasnija i bolja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,