Data centri 2024

Kako preuzeti podatke sa svog Fejsbuk naloga

Mnogo puta se može desiti da na Fejsbuku poželimo da sačuvamo neke podatke koji su nam od značaja. Sa druge strane, veliki broj korisnika želi da obriše svoj nalog, ali im je žao da prepuste zaboravu svoje slike i poruke. Čini se kao da su te informacije, jednom kad se obrišu, zauvek izgubljene. Ipak, ono što mnogi korisnici ove društvene mreže ne znaju jeste da postoji opcija sakupljanja svih podataka u vezi jednog korisnika. Ti podaci se, uz pomoć jednostavnog klika, korisniku mogu učiniti dostupnim za preuzimanje, potpuno besplatno i sigurno.

PCPress.rs Image

Kada korisnik aktivira ovu funkciju, Fejsbuk će započeti sa arhiviranjem profila i posle nekog vremena na mejl adresi naloga biće dostupan link sa njegovim slikama, video klipovima, ali i listom prijatelja.

Da biste arhivirali svoje podatke, potrebno je da uđete u Opšta Podešavanja (General Account Settings) i na samom dnu trebalo bi da se nalazi opcija Preuzmi kopiju svojih Fejsbuk podataka (Download a Copy of your Facebook Data).PCPress.rs Image

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Nakon klika na ovu opciju otvara se sledeća stranica, gde je dovoljno samo da kliknete na Download Archive kako bi servis automatski započeo arhiviranje vaših podataka. Radi sigurnosne provere moraćete da upišete vašu lozinku i nakon nekoliko minuta na mejl će stići link za preuzimanje profilnih slika, albuma i liste bocnutih prijatelja.

PCPress.rs ImageFajl koji se može preuzeti sa linka nosi .zip ekstenziju i ne bi trebalo da bude teži od pedeset megabajta. U njemu se nalaze folderi sa albumima koje ste podelili do trenutka arhiviranja (osim ako ih prethodno niste trajno obrisali sa mreže), a tu je i HTML fajl preko kojeg možete pretražiti vremensku liniju profila, poruke (uglavnom od 2013. godine), liste prijatelja itd. U pitanju je interesantna funkcija koja može poslužiti kao brzi “bekap” podataka: umesto da korisnik sam arhivira slike, poruke i sve ono što kači na svoj profil, on to može učiniti na ovaj  vrlo lak i efikasan način.

PCPress.rs Image

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,