BIZIT plus

Kako smanjiti pozadinsku buku za mobilne pozive na iPhone-u

Apple je nedavno pokrenuo funkciju izolacije glasa za FaceTime i druge video pozive.

Kako da uključite funkciju izolacije mobilnog glasa i dobijete jasnije pozive

PCPress.rs Image

Ono što u suštini radi je da potiskuje pozadinsku buku i poboljšava vaš glas kako bi ponudio jasnije pozive. Međutim, ova funkcija do sada nije bila dostupna za mobilne pozive. Sada, sa ažuriranjem iOS 16.4 za iPhone, korisnici mogu da koriste funkciju izolacije glasa čak i za mobilne pozive.

Da biste dobili jasne pozive, osoba sa druge strane, kao i vi, treba da imate verziju iOS 16.4. Ako niste ažurirali na gorenavedenu verziju, idite na Settings > General > Software update. Zatim proverite da li postoje ažuriranja i preuzmite i instalirajte ažuriranje.

Kada budete na najnovijoj verziji iOS-a, sledite dole navedene korake.

Omogućite izolaciju glasa za mobilne pozive na iPhone uređajima

Korak 1: Kada razgovarate putem mobilnog telefona, otvorite kontrolni centar tako što ćete prevući prstom odozgo nadesno nadole na većini novih iPhone uređaja. Na modelima iPhone SE, potrebno je da prevučete odozdo prema gore da biste pristupili kontrolnom centru.

Pročitajte i:  OS 17.3 dodaje zaštitu od ukradenih uređaja za iPhone 

Korak 2: Sada dodirnite Mic Mode.

Korak 3: Na kraju, izaberite Voice isolation.

Nakon što odaberete Voice isolation, vaš glas će biti jasniji drugoj osobi jer će vaš iPhone automatski dati prioritet vašem glasu u odnosu na okolni zvuk.

Osim redovnih poziva, ova funkcija se može koristiti i za Facetime i video pozive za druge aplikacije trećih strana.

Osim ovoga, Apple je takođe predstavio Wide Spectrum zajedno sa izolacijom glasa. Ova funkcija je, međutim, bila i još uvek je ograničena na Facetime pozive.

Wide Spectrum je nešto suprotno od izolacije glasa – ono što funkcija širokog spektra radi jeste da pojačava pozadinsku buku dok vaš glas ostaje onakav kakav jeste. Tako druga osoba može da čuje vaš glas, kao i nešto od onoga što se dešava u vašem okruženju.

Očekuje se da će Apple uskoro objaviti ovu funkciju i za mobilne pozive.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,