BIZIT plus

Kaspersky najavio Kaspersky Security Scan

Print Kompanija Kaspersky Lab najavljuje proizvod Kaspersky Security Scan – novu alatku dizajniranu za proveru bezbednosnog statusa računara. Idealan je za korisnike koji trenutno ne koriste nikakvo antivirus rešenje, ili koji sumnjaju u svoj trenutni bezbednosni softver i traže drugo mišljenje. Ovaj uslužni program takođe omogućava korisnicima da „uđu“ u lidersku industriju bezbednosnih tehnologija Kaspersky Lab. Program Kaspersky Security Scan jednostavan je za instalaciju i uklanjanje, radi nesmetano sa drugim antivirusnim rešenjima i, ako nađe bilo kakve probleme, savetuje korisnike rešenjem za odgovarajuću potpunu zaštitu kao što je Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security ili Kaspersky PURE.

Nikolaj Grebenikov, glavni direktor za tehnologije kompanije Kaspersky Lab komentariše: „Personalni računar, bilo da je desktop ili mobilni, i dalje je primarno sredstvo komunikacije za većinu potrošača. Alarmantna je činjenica da milioni računara širom sveta imaju instaliranu slabiju zaštitu ili uopšte ne koriste bezbednosni softver. Kaspersky Security Scan je savršeno rešenje za takve uređaje. On proverava bezbednosni status računara korisnika, obaveštava ih o bilo kojim otkrivenim pretnjama i pomaže da bude pronađeno odgovarajuće rešenje za zaštitu u realnom vremenu pomoću Kaspersky Lab-a.”

Pročitajte i:  Infolab LIS

Kaspersky Security Scan je mali uslužni program, optimizovan za brzu instalaciju bez dodatnih pitanja i bez dodatnog restartovanja. Takođe je kompatibilan sa drugim bezbednosnim rešenjima, pružajući i drugo mišljenje o bezbednosnom statusu. Odmah nakon instalacije, program Kaspersky Security Scan spreman je za proveru vašeg sistema, skeniranje štetnih programa, statusa Windows bezbednosnih stavki i slabosti u popularnim programima. Prema podrazumevanoj vrednosti, sistem biva skeniran automatski tri puta nedeljno, dva puta u pozadinskom režimu, ali korisnici podešavanja mogu menjati i sami. Takođe je moguće obaviti brzo ili potpuno skeniranje sistema.

Nakon skeniranja korisnik dobija pun izveštaj, prikazujući sve pronađene pretnje u nekoliko kategorija. Korisnik je takođe posavetovan o najboljem dostupnom, u potpunosti operativnom, bezbednosnom rešenju u realnom vremenu, koje će pomoći u saniranju zaraženog sistema i obezbediti naprednu zaštitu. Iako je program Kaspersky Security Scan u stanju da detektuje većinu rasprostranjenih štetnih programa, nije dizajniran da pruži punu zaštitu sistema i otkrivanje nekih od najkompleksnijih štetnih programa, poput rutkita i butkita.

Kaspersky Security Scan dostupan je za besplatno preuzimanje na zvaničnom sajtu kompanije Kaspersky Lab.

Izvor: www.kaspersky.com/security-scan

Facebook komentari: