Računari i Galaksija

Predstavljen najveći i najtanji OLED televizor na svetu

LG_OLED_fotografija_2Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Monaku najveći i najtanji OLED televizor na svetu, čime je otvorila novu eru u industriji potrošačke elektronike još od pronalaska televizora u boji. Novi LG OLED televizor poseduje ekran dijagonale 55 inča, čiji će kvalitet prikaza ostaviti bez daha i najzahtevnije korisnike.

„Predstavljanjem najkvalitetnijeg OLED ekrana na svetu, kompanija LG Electronics namerava da zauzme rano vodstvo kada je ova napredna tehnologija u pitanju”, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „LG OLED televizor prevazilazi sva očekivanja, jednostavno to je najkvalitetniji ekran ikada napravljen”.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Zahvaljujući WRGB tehnologiji LG OLED televizor omogućuje najprecizniji i najprirodniji prikaz, koji više prija ljudskom oku. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetlenje u prostoriji ili ugao gledanja.

Pročitajte i:  Novi 32-inčni 4K pametni monitor kompanije LG ima ugrađene Netflix i Google Calendar funkcije 

Bilo da li je reč o 2D ili 3D slici, ova tehnologija omogućava očuvanje boja i prikaz svih detalja bez obzira na sveukupno osvijetljenje ekrana, što je tehnološki neostvarivo kod LED i LCD ekrana. Ovaj ekran nudu neograničeni opseg kontrasta i do sada nezabeleženu brzinu odziva od samo 0,02 milisekunde. Ovo je čak 100 puta brže od konvencionalnh televizora i omogućava kristalno jasan prikaz brzih pokreta na ekranu bez gubljenja kontrasta.

Pored napredne tehnologije koje omogućava proizvodnju slike vrhunskog kvaliteta bez potrebe korišćenja dodatnog pozadinskog osvetlenja, ovaj model ima i elegantan i jednostavan dizajn. Televizor je tanak samo 4 milimetra i neverovatno je lagan, tako da okačen na zid dnevne sobe predstavlja pravo umetničko delo.

Novi CINEMA SCREEN dizajn gotovo da u potpunosti uklanja okvir ekrana, što dodatno povećava kvalitet 3D prikaza, stvarajući bioskopsko okruženje. Pored toga, funkcija kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) omogućava korisnicima da putem podešavanja dubine ili udaljenosti između objekata, ostvare još veću udobnost pri gledanju 3D filmova i ostalih 3D sadržaja. Mogućnost konvertovanja 2D sadržaja u 3D i lagane i udobne 3D naočare garantuju najuverljivije 3D iskustvo koje se može doživeti van bioskopskih sala.

Pročitajte i:  LG objavio prvi bežični transparentni OLED TV

Pored unapređenih 3D karakteristika, OLED televizor poseduje i Smart TV ekosistem, koji nudi i preko 1200 aplikacija, kao i 3D World meni, na kome se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja, televizijske emisije i ostali 3D sadržaji. Smart Share Plus funkcija omogućava i pristup brojnim sadržajima sa mobilnih telefona, notebook i tablet računara.

LG OLED televizor će inicijalno biti lansiran u ograničenim količinama na odabranim evropskim tržištima, dok će u drugoj polovini godine biti široko dostupan potrošačima širom Evrope.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,