ERP 2024

Kaspersky obuke za enterprise

Osoblje IT sektora mora biti kvalifikovano za napredne tehnike koje čine ključnu komponentu efikasnih strategija za upravljanje pretnjama i ublažavanjem posledica. Cybersecurity edukacija je ključni alat za preduzeća koja se suočavaju sa rastućim obimom pretnji koje se stalno razvijaju.

PCPress.rs ImageKao adekvatan odgovor rastućim pretnjama, kompanija Kaspersky Lab kursevi nude širok kurikulum tema o naprednim tehnikama cyber‑sigurnosti i njihovoj proceni od osnovnog nivoa upoznavanja do veoma stručnih obuka.

Cybersecurity treninzi predstavljaju ključni zahtev za preduzeća i organizacije koje se suočavaju i bore sa sve većim i naprednijim bezbednosnim pretnjama. Potreba zaposlenih koji se bave cybersecurity poslovima je da budu kvalifikovani i što bolje obučeni u naprednim tehnikama koje čine ključnu komponentu efikasnih strategija za upravljanjem pretnjama. Programi obuke pokrivaju oblasti digitalne forenzike, analize malvera, reverznog inženjeringa i mnoge druge oblasti.

Svi kursevi su dostupn bilo u prostorijama kupaca ili u lokalnoj ili prostorijama kompanije Singi. Kursevi su dizajnirani tako da uključuju i teorijske nastave i praktične laboratorije. Po završetku svakog kursa, polaznici završavaju evaluaciju kako bi potvrdili svoje znanje.

Velika firma – velika odgovornost

U okviru programa napredne digitalne forenzike poboljšaćete stručnost vašeg in‑house digitalnog tima i tima za odziv na incidente. Kako in‑house timovi obično nemaju iskustva s raznovrsnim napadima, kursevi su dizajnirani da popune te praznine u iskustvima – razvijaju i unapređuju praktične veštine u brzom nalaženju tragova digitalnih kriminalaca i proučavaju različite tipove podataka za analizu vremenskog toka napada i otkrivanje izvora. Iskustva s većim brojem i većom raznovrsnošću cyber‑napada, svakako će ubrzati njihovo uočavanje i sprečavanje.

Obuka za inverzni inženjering je dizajnirana da pomogne timu koji reaguje na napad u istrazi. Kurs je namenjen zaposlenima u IT sektoru i sistem‑administratorima. Polaznici će naučiti da analiziraju zlonamerni softver, prikupe IoC (Indikatore kompromisa), te da napišu potpise (signatures) na datotekama koji pomažu u otkrivanju malvera na zaraženim uređajima i, na kraju, da restauriraju zaražene ili šifrovane datoteke i dokumente.

Kurs za reagovanje na incident vodi vaš in‑house tim kroz sve faze procesa odgovora na incidente i oprema ih sa sveobuhvatnim znanjem potrebnim za uspešnu remediaciju incidenta, što bržu neutralizaciju napada i povratak datoteka i sistema u funkcionalno stanje.

U otkrivanju i sprečavanju cyber‑napada svakako će pomoći dva izuzetno korisna alata koja nudi kompanija Kaspersky Lab. YARA je alatka otvorenog koda. Iako je upotrebljivost ove „školjke“ (shell) višestruka, primarna namena joj je da u datotekama traži sumnjive stringove, takozvane „potpise“, kojima je moguće lakše identifikovati malver.

KATA (Kaspersky Anti Targeted Attack Platform) omogućava preduzećima da otkriju ciljane napade i napredne pretnje i prepoznaju već kompromitovane sisteme zasnovane na vodećim sigurnosnim informacijama i naprednim tehnologijama za mašinsko učenje. Rešenje, pored detekcije poznatih modela napada, nudi vrlo sofisticirane metode procene potencijalne opasnosti, te ostavljanja i izvršavanja datoteka u izolovanom i kontrolisanom okruženju (quarantine i sandbox).

PCPress.rs ImageSvi ovi kursevi nude intenzivnu obuku za IT i bezbednosna odeljenja, a namenjeni su prvenstveno većim firmama koje su, zbog broja zaposlenih, te komplikovanije ili heterogene infrastrukture, više izložene cyber‑napadima.

www.singi.rs

(Objavljeno u PC#252)

Facebook komentari: