Kaspersky predviđa – šta nas čeka u 2018.

Godišnje prognoze kreiraju stručnjaci iz kompanije, oslanjajući se na istraživanja i iskustvo stečeno tokom prethodne godine. Kompanija Kaspersky dopunila je izveštaj o ciljanim pretnjama za 2018. godinu, koji je prethodno pripremio globalni tim za istraživanje i analizu.

PCPress.rs ImageU godini koja je pred nama, svet će se suočiti s kriminalnim grupama čiji će cilj biti da kompromituju legitimne softvere i naciljaju sve širi opseg profila žrtava širom sveta, pri čemu će biti izuzetno teško detektovati i neutralisati takve napade, jedno je od predviđanja kompanije Kaspersky Lab za 2018. godinu. Takođe, uzimajući u obzir činjenicu da su napadači počeli da koriste nove trikove kako bi sprovodili upade na mreže dobro zaštićenih meta, može se očekivati i porast složenih napada, među kojima su i oni koji podrazumevaju korišćenje naprednog mobilnog malvera.

Predviđanja o najozbiljnijim ciljanim pretnjama

U 2017. godini, napadi na lance nabavke, kao što su Shadowpad i ExPetya, pokazali su koliko je jednostavno upotrebiti softver treće strane za upad na mrežu preduzeća. Uzimajući u obzir činjenicu da neke od najopasnijih grupa počinju da usvajaju ovaj pristup kao alternativu watering hole tehnici, i činjenicu da dotadašnji pokušaji upada nisu bili uspešni, može se očekivati porast ove vrste pretnji u 2018. godini…

Pročitajte i:  Edukacija i podizanje svesti - prva linija odbrane od dipfejk prevara

 

Tekst u celini pročitajte u papirnom ili digitalnom izdanju časopisa PC Press 250.

(Objavljeno u PC#250)

Facebook komentari: