Kia najavila modularne kombije

Kia je najavila novu modularnu EV platformu pod nazivom Platform Beyond Vehicles, ili skraćeno PBV. Ova vozila su još uvek u fazi koncepta i nisu ona vrsta automobila koje ćete kupiti da biste se kretali gradom ili otišli ​​na odmor. Umesto toga, PV5, prvo vozilo koje Kia planira, fokusiraće se na poslovne usluge kao što su prevoz, dostava i druge poslovne usluge.

PCPress.rs Image

Modularnost kao najbolja osobina

Verovatno najbolja stvar kod PV5 je koliko je modularan. Kia je pokazala četiri različite konfiguracije. Standardno je mali kombi, ali možete da zamenite produženi krov ako vam treba više prostora. Takođe možete u potpunosti zameniti zadnje dve trećine i imati ga u konfiguraciji kamioneta, a na kraju postoji i taksi konfiguracija fokusirana na prevoz putnika.

Kia nije posebno pominjala autonomne mogućnosti, a snimci unutrašnjosti vozila pokazali su pomalo tradicionalno vozačko sedište i oblast upravljanja. Ali kompanija je takođe rekla da želi da razvije Robotaxi PV5 u partnerstvu sa Motional-om koji će obezbediti autonomno iskustvo vožnje.

Pročitajte i:  Hyundai Uni točak stvara prostor za EV pogon 

Kao što je to često slučaj na CES-u, nema mnogo detalja o tome kada će PBV inicijativa preći sa koncepta na proizvod u proizvodnji, ali Kia već gradi namensku fabriku PBV u Koreji, sa planovima za proizvodne kapacitete 150.000 vozila u 2025. godin. Tako da je moguće da ćemo sledeće godine videti prvi PBV na putu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: