Kina je zvanično ponudila najrašireniji pristup 5G mrežama do sada

Sva tri državna kineska telekom operatera, China Mobile, China Telecom i China Unicom, objavili su u četvrtak svoje cenovnike za 5G mrežu, jedan dan pre nego što je ona zvanično lansirana u ovoj državi (1. novembra).

PCPress.rs Image

Iako je ovo najveće lansiranje 5G mreže u svetu do sada, njena pokrivenost ipak je ograničena. 5G je inicijalno dostupna u 50 najvećih kineskih gradova, kao i u glavnim gradovima svih kineskih provincija. Samo u Pekingu, kineski provajder China Mobile instalirao je više od 5.000 baznih stanica. Svi operateri su ponudili slične uslove svojim korisnicima. Na primer, za 18 dolara mesečno, korisnici mogu da dobiju 30 GB za prenos podataka (po brzini od 300 Mbps) i 500 minuta razgovora. Korisnici China Mobile provajdera koji žele više, na raspolaganju imaju i paket koji košta 85 dolara mesečno, a u njemu se dobija 300 GB protoka podataka sa maksimalnom brzinom od 1 Gbps.

Interesovanje za 5G je veliko, jer se tokom oktobra za ovu uslugu prijavilo i registrovalo više od 10 miliona korisnika (kod sva tri provajdera zajedno). Ovo će svakako povećati prodaju 5G telefona u Kini. Kinezi su u avgustu ove godine kupili 219.000 5G telefona, a sudeći po interesovanju za korisnika, do kraja godine će se taj broj povećati na nekoliko miliona.

Pročitajte i:  Xiaomi EV osnovao preduzeće sa CATL-om 

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,