BIZIT plus

BIZIT 2019: Biznis dizajn u digitalno doba

Na ovogodišnjoj, šestoj po redu, BIZIT konferenciji koja se održava 6. i 7. novembra u prostorijama Kluba Poslanika pod sloganom „Digitalna ekonomija 2020“ govoriće se o mnogobrojnim temama koje su od suštinskog značaja za oblikovanje poslovnih procesa kao i o strateškim perspektivama digitalne ekonomije. Bez obzira na to u kom pravcu kompanije žele da se razvijaju, njihovi planovi moraju da uključe digitalnu transformaciju.

PCPress.rs Image

Nedavne studije pokazuju da će svetski izdaci na tehnologije i servise koji omogućavaju digitalnu transformaciju dostići skoro dva biliona dolara do 2022. godine, pri čemu kompanije izdvajaju deset odsto prihoda za podsticanje svojih digitalnih strategija. Ove godine, hardver i servisi predstavljaće više od 75 odsto troškova digitalne transformacije. To pokazuje da se digitalna transformacija prepoznaje kao dugoročna investicija.

Sada više nego ikad, IT strategije su od suštinskog značaja za poslovne strategije organizacija, a najvažnija je potreba da IT podrži ambicije poslovanja. Uz više poslovnih aplikacija, više povezanih uređaja i veća očekivanja, današnji CIO (Chief Information Officer) više nije usmeren na tradicionalno upravljanje tehnologijom, već na projekte koji zaista mogu da promene poslovanje i učine ga spremnim za budućnost.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

S tim na umu, BIZIT je pravo mesto da saznate razloge zbog kojih je digitalna transformacija ključna za svaku kompaniju koja želi da raste i ostaje ispred konkurencije u sadašnjem digitalnom svetu. Organizovano je više od 40 predavanja, a očekuje se preko 600 učesnika i profesionalaca iz 200 uspešnih domaćih kompanija. Posetioce očekuje i tri panel‑diskusije na kojima će se podrobno raspravljati o IT budućnosti, ali i sadašnjosti i aktuelnom trenutku u kome se domaći ICT sektor nalazi. Ove godine ćemo po prvi put na BIZIT‑u imati specijalne goste koji nisu od krvi i mesa a itekako su pokretni i živahni – robote.

PCPress.rs Image

Kako izabrati poslovno rešenje i da li je poslovni odnos između kupca i prodavca ICT usluge jednostavan, efikasan i udoban obostrano, biće tema jednog panela. Tema koja je uzdrmala javnost u skorije vreme je 5G, a upravo o tome šta će nam realno doneti peta generacija mobilne telefonije potražićemo odgovor na panelu. Koliko košta uvođenje 5G mreže i ko će to da plati, da li smo sigurni da neće uticati na zdravlje ljudi i životnu sredinu samo su neka od pitanja koja ćemo postaviti mobilnim operatorima i kompanijama sa realnim iskustvom u implementaciji 5G infrastrukture. Moderator panela „5G kontroverze“ biće Dejan Ristanović, glavni urednik PC Press-a i autor serije tekstova o 5G, a među učesnicima su Rade Vujović, General Manager u Roaming Solutions Grupi i Vladica Tintor, direktor RATEL.

Pročitajte i:  Mamografija potpomognuta veštačkom inteligencijom

Tradicionalno najposećeniji panel na BIZIT-u svakako je panel o obrazovanju, a ove godine će biti otvoren uvodnim izlaganjem dr Ranka Rajovića, osnivača MENSA Jugoslavija (danas Srbija). Na samom panelu „Obrazovanje za digitalno doba“ razgovaraćemo sa rektorima univerziteta i dekanima fakulteta na kojima postoje ICT usmerenja i najvećim poslodavcima u Srbiji razgovaraćemo o tome kako se može unaprediti obrazovanje i kakvi će se kadrovi tražiti u narednoj deceniji. Koja su to zanimanja budućnosti i kako ih steći.

PCPress.rs Image

Svi zainteresovani posetioci imaće prilike da svoje teorijsko znanje i sve ono što su imali prilike u toku dana da čuju na izlaganjima upotpune i primene na tri radionice. Google zapošljava 60.000 osoba, a samo nekoliko stotina ima status trenera, jedan od njih je Miroslav Varga. U svojoj radionici „Google informacije koje rade u tvoju korist“ objasniće zainteresovanim prisutnima šta je mašinsko učenje i pokazati kako postići da mašinsko učenje i AI urade ono što želimo. U drugom delu radionice Sonja Jovović, sertifikovani Google profesionalac za digitalno oglašavanje, će pokazati kakvu korist imaju kompanije od Google My Business naloga. „Lider u IT-ju i IT u liderstvu“, naziv je radionice Ivana Kokeze, osnivača firme Kokeza Consulting, koji će pričati o neuroliderstvu i SAIL metodi nastaloj iz njegovog višegodišnjeg iskustva u upravljanju internacionalnim korporacijama. SAIL metoda (Sincerity, Authenticity, Integrity, Love) pomaže menadžerima da postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju – lideri.

Pročitajte i:  Sora: AI video sadržaji sve savršeniji

BIZIT je pokazao potencijal okupljanja i objedinjavanja znanja i iskustava predstavnika velikih firmi, državnih institucija i javnih preduzeća, koji na jednom mestu dobijaju priliku da sagledaju napredak i potencijal digitalizacije. Očekujemo vas na BIZIT-u.

Facebook komentari: