BIZIT plus

Kina razmatra reviziju pravila za online video igre

Nacrt dokumenta u kojem se navode ograničenja izazvalo je veliku pometnju.

PCPress.rs Image

Kineske vlasti su saopštile da bi mogle da revidiraju pravila online igrica.

Vlasti su u petak objavile nacrt sa širokim spektrom pravila i propisa koji imaju za cilj suzbijanje online potrošnje i nagrada u video igrama. Njihov uticaj je trenutan i zadao je ogroman udarac najvećem svetskom tržištu igara.

Prema novim pravilima, online igrama je zabranjeno da daju nagrade igračima ako se prijave svakog dana, ako prilikom prvog igranja ulože novac ili ukoliko to učine nekoliko puta uzastopno. Ovo su običajni podsticaji u online igrama.

Regulator još uvek nije doneo konačne odluke i nacrt je u fazi izmena.

Prvi veliki potez protiv sektora igara Kina je povukla 2021. godine kada je Peking postavio stroga vremenska ograničenja za igranje igrica mlađih od 18 godina. Kao rezultat ove zabrane to je bila najteža godina u istoriji kineske industrije igara a prihod se smanjio tada po prvi put.

Kina je svoju poziciju izmenila prošle godine i dala je odobrenja za nove igrice, ali su regulatori nastavili sa vremenskim ograničenjima.

Pročitajte i:  Apple još uvek rezervisan prema Kini

Novi nacrt donosi najstrožija ograničenja do sada. Nova pravila pokazuju i zabrinutost Pekinga oko korisničkih podataka. Sam nacrt dolazi u trenutku kada se kinesko tržište video igrica vratilo u rast ove godine jer je domaći prihod porastao za 13%. Zbog veličine i uticaja kineskih gejming giganata globalno tržište video igara bi takođe moglo biti pogođeno dugoročno.

Nekoliko američkih i evropskih programera video igrica je prijavilo pad akcija nakon ove objave Kine.

Izvor: aljazeera.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,