Top50 2023

Kingston: Rast SSD segmenta u 2010.

SSDNow_V_horizontal_label_NotebookBundle_128 Kingston Technology Europe Ltd, fokusiraće se u 2010. godini na SSD segment, kao najznačajniji faktor rasta na celokupnom tržištu flash memorija.

“Srbija je jedna od najdinamičnijih zemalja u regionu sa visokim potencijalom razvoja. Iako je još u fazi razvoja, mislimo da je spremna za veliki SSD talas, koji nadolazi ove godine i koji će biti prisutan i u narednim godinama.”, izjavio je Pawel Smigielski, Regional Manager Eastern Europe Kingston Technology.

“Svi znamo da je Kingston pouzdan i dobro prihvaćen brend u Srbiji, a brojke vezane za naše tržišno učešće takođe pokazuju da smo lideri u ovom poslovanju”, izjavio je Dejan Škuletić Business Development Manager – Serbia, Croatia, Bosnia & Herzegovina, Macedonia and Montenegro, Kingston Technology Europe Ltd. “Sa cenama blizu granice od 100 američkih dolara za osnovnu SSDNow V seriju, očekujemo da će SSD poslovanje porasti u Srbiji, da će se naše tržišno učešće još povećati i da će naša pozicija biti još jača”

Štaviše, flash biznis ne raste samo u SSD segmentu. Trend USB flash biznisa će u 2010. godini biti povećanje kapaciteta i tehnoloških prednosti, a povećanje gustine čipova će dodatno pogurati ovaj trend. Iako će USB 2.0 i dalje ostati glavni standard tokom 2010 godine, Kingston se sprema za USB 3.0 tehnologiju, tako da možemo očekivati prve USB 3.0 flash memorije ove godine.

U tradicionalnom DRAM biznisu, predviđanja su da će DDR3 isporuke porasti na više polja, u odnosu na celokupno globalno DRAM tržište tokom drugog kvartala 2010. godine. Prema DRAMeXchange, očekuje se da će se DDR3 bazirane platforme naći u 90% novih sistema koji će se prodavati krajem 2010. godine i biće predvodnici PC memorijske tehnologije. Za nove PC korisnike ovo znači brže performanse i manju potrošnju energije.

U poslovnom segmentu, iako široka implementacija cloud usluga nije prihvaćena prema očekivanjima od strane industrije, velika preduzeća još uvek treba da razumeju prave benefite i da na najbolji način iskoriste ovu tehnologiju. Put ekonomskog oporavka i povećani IT budžeti pomoći će da se cloud usluge bolje prihvate krajem 2010. godine.

Izvor: www.kingston.com/europe

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: