BIZIT plus

Ko će isporučivati OLED ekrane za buduće iPhone uređaje?

U oktobru prošle godine bilo je reči da će pored Samsung OLED ekrana buduće iPhone uređaje opremati i LG Display. Sada se, pored kompanije LG, pojavljuju još dve Sharp i Japan Display, koje su uložile napore da razviju OLED tehnologiju čiji je cilj da se nadmeće sa kompanijom Samsung Electronics za narudžbine Apple-a, piše portal Digitimes.

PCPress.rs Image

Japanski Sharp, koji je sada u vlasništvu Foxconn Electronics, verovatno će stići pre kompanije Japan Display (JDI) da izbaci OLED ekrane i to već u drugom tromjesečju 2018. godine. Sharp takođe ima za cilj da ugradi fleksibilne OLED ekrane na neke od svojih premijum modela pametnih telefona koji će biti predstavljeni u 2018. godini. Dodavanjem novih dobavljača OLED ekrana, Apple će u budućnosti sasvim sigurno obezbediti određeno smanjenje cene ove trenutno najskuplje komponente njihovih iPhone X uređaja.

Ukupni proizvodni kapaciteti OLED ekrana od proizvođača u Koreji, Japanu i Kini definitivno će daleko prevazići stvarnu tražnju u narednim godinama što dovodi do prekomerne ponude ekrana. Primena OLED ekrana će se verovatno proširiti sa telefona na druge premijum modele proizvoda za potrošačku elektroniku, što bi moglo da pomogne da se smanji štetan uticaj izazvan prekomernim isporukama, navodi portal DigiTimes .

Pročitajte i:  Samsung se priprema za proizvodnju OLED panela

Izvor: DigiTimes

Facebook komentari: