ERP 2024

Kobo Nia, novi e-book čitač u budžetskoj klasi

Do pre otprilike pet godina, kategorija e-book čitača imala je nekoliko ključnih igrača, a onda je Amazon jednostavno „oduvao“ konkurenciju. Danas je još jedino Kobo ostao kao dostojan konkurent, najviše zahvaljujući tome što je postao deo japanskog retail giganta – Rakuten-a. Kompanija je uspela da se zadrži na velikim tržištima i da tamo zadrži solidan udeo na tržištu.

PCPress.rs Image

Redizajniran hardver

Kobo je sada predstavio novi e-book čitač, Nia, koji predstavlja zamenu za njihov osnovni model Aura. Najveći update je napravljen u redizajnu hardvera, dok se dizajnerski novi model ne razlikuje mnogo od prethodnika. Kobo Nia poseduje ekran osetljiv na dodir dijagonale šest inča i neuobičajene rezolucije 1024 x 758 piksela, što je za 10 piksela uže u odnosu na prethodnika. Ekran je osvetljen, ali ne dozvoljava podešavanje kolorne temperature kao što je Amazon nedavno predstavio na svojim novijim Kindle modelima.

Kobo Nia ima duplo više memorije od prethodnika, 8 GB, što mu omogućava da se u njemu čuva oko 6.000 knjiga u elektronskom formatu. Uz e-book čitač predstavljeno je i nekoliko različitih modela zaštitnih maski, što je preporuka da se koristi, jer je e-ink ekran prilično osetljiv na udarce i oštećenja.

Pročitajte i:  Kobo najavio eBook čitače sa E-Ink ekranom u boji

Cena ovog elektronskog čitača knjiga je 100 dolara. To je dobar balans, jer košta 10 dolara više od standardnog Kindle-a (koji prikazuje reklame) i 10 dolara manje od verzije bez reklama. Prednost Kobo čitača je što je otvoren za različite e-book formate, među kojima je i najpopularniji ePub. Od danas je moguća rezervacija ovog e-book čitača, a isporuka kupcima počinje 21. jula.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,