ERP 2024

Koji preklopni telefon se najbolje prodaje?

Mate X, Huawei-jev preklopni telefon koji je u novembru lansiran u Kini prodaje se veoma dobro. Iako mu je cena oko 2.400 dolara i uprkos činjenici da je dostupan samo u Kini, mesečno se proda više od 100.000 primeraka.

PCPress.rs Image

Huawei još uvek nije objavio kada će Mate X biti dostupan van Kine, ali pominju se informacije da bi u Evropi mogao da se pojavi tokom prvog kvartala ove godine. Kada se to dogodi, sigurno će značajno porasti mesečna prodaja ovog modela. Uz to, očekuje se da će druga generacija Mate X telefona biti predstavljena na Mobile World Congress-u u Barseloni koji će biti održan u februaru ove godine.

Njihov najveći rival, Samsung Galaxy Fold se prodaje otprilike u istim količinama. Samsung-ov izvršni direktor Young Sohn, tvrdio je da je prodato više od milion Galaxy Fold telefona, ali su kasnije, tokom nedavno završenog CES-a ti podaci korigovani i objavljeno je da je prodato između 400.000 i 500.000 primeraka (od septembra prošle godine).

Analitičari ipak smatraju da će se najbolje prodavati Motorola Razr, čija promocija je odložena zbog toga što kompanija želi da napravi veću količinu ovih uređaja, kako bi bila sigurna da će uspeti da zadovolji očekivanu tražnju.

Pročitajte i:  Motorola u Srbiji nudi svoja dva najnovija uređaja po odličnoj ceni

Izvor: The Verge

Facebook komentari: