BIZIT plus

Koliko se koristi Steam u Evropi, a koliko u Srbiji?

U prilici smo da vam pokažemo detaljan prikaz Steam preuzimanja. Na priloženom chart pie grafiku možete videti koliko se protoka potroši širom Evrope. U statistiku su uključene sve evropske zemlje. Statistika i podaci na slici su izraženi u TB (terabajtima) na mesečnom nivou, pa tako npr. brojka od 1945,6 znači da ta država ostvari 1945,6 TB protoka na Steam servisu.

PCPress.rs Image

Verovatno nije potrebno posebno predstavljati Steam. Reč je o jednom od najvećih i najznačajnijih igračkih servisa današnjice, i svakako mestu koje nudi ubedljivo najveći izbor igara. Samim tim su statistike vezane za Steam odličan uvid u navike igračke zajednice, a redovni hardverski i softverski izveštaji nam govore koje grafičke karte ili procesore koriste igrači, na kojim se operativnim sistemima igraju, koji API koriste i tako dalje. No, ovo je sasvim posebna statistika – koliko koja zemlja protoka potroši na Steam na mesečnom nivou.

Kao što možete videti sa slike, najveći “potrošači” kada je protok u pitanju su Nemci, Francuzi i Britanci. Za neke možda pomalo neočekivano, četvrto mesto drže Poljaci. Zanimljivo je da u ovu statistiku nije računata Rusija, ali je zato tu Turska. Takođe je interesantno primetiti da praktično identičan protok naprave Šveđani i Turci, iako je Turska deset puta naseljenija od Švedske.

Pročitajte i:  Steam olakšava deljenje biblioteka, ali postoji rizik od zabrane zbog varanja

PCPress.rs Image

Kada je Srbija u pitanju, mi pravimo skroman protok. On iznosi 290,9 TB na mesečnom nivou. Ispod nas je Hrvatska, sa 266,8 TB protoka, dok je iznad nas Bugarska sa 332,8 TB protoka na mesečnom nivou. Bosna i Hercegovina sa 80,5 TB protoka je daleko ispod 12-ak puta manjeg Islanda, koji napravi 120 TB protoka mesečno. Mađarska ostvaruje čak 1126,4 TB mesečnog protoka, oko četiri puta više od Srbije, sa sličnim brojem stanovnika. Sve ovo i još mnogo toga možete videti i sami na priloženom grafikonu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,